Featured Snippets

Featured Snippets (Fremhævede uddrag) er et format der har til formål, at give brugere et præcist og direkte svar på deres søgeforespørgsel. Svaret trækkes fra sider i Googles indeks og præsenteres øverst på Googles søgeresultatside.

Featured snippets

Optimer dit indhold omkring longtail søgeord

Ifølge et studie foretaget af Ahrefs, så bliver de fleste Featured Snippets vist på longtail søgeord. Dette giver meget god mening, fordi longtail søgninger er mere specifikke. Et godt eksempel herpå er stemmebaserede søgninger, også kaldt voice search.

Hvor fraser så som “hvad er longtail søgeord?” er meget almindelige, så bør du også optimere mod længere fraser, så som “hvorfor er longtail søgeord vigtige i forhold til SEO?”. Med bare lidt research kan du du finde flere søgeordsideer at målrette.

På nogle søgninger får du også boksen “Folk spørger også om” op. Her kan du med fordel finde flere aktuelle spørgsmål, som relaterer sig til din søgning.

Folk spørger også om i Google

Der findes også flere søgeordsværktøjer, der kan hjælpe dig med at identificere populære spørgsmål. En af disse er AnswerThePublic, der ovenikøbet giver dig en grafisk visualisering ud fra dit primære søgeord.

Find søgeord med Answer The Public

Opnå bedre placeringer i Google

Hvis din side ikke allerede rangerer på side 1 i Google, så er dine chancer for at få Featured Snippets stort set ikke tilstede. Ifølge et studie fra Ahrefs, så kommer 99% af alle Featured Snippets fra sider som allerede rangerer på side 1.

Så udover at dit indhold skal være formateret korrekt, så skal du altså også sikre, at siden er at finde på side 1 på sidens primære søgeord.

Her kan linkbuiling gøre en stor forskel, men det er også vigtigt, at siden følger grundlæggende principper indenfor on-page SEO. Ved at arbejde struktureret med disse discipliner, kan du knække Googles første side og blive featured.

Hvad er Google onebox?

Undgå at forveksle Google Onebox med en Featured Snippet.

Hvis man f.eks. søger på musiknumret “enjoy the silence” så får man en lignende boks op, som flere tror er en Featured Snippet. Denne boks kaldes dog en Google Onebox.

Bemærk f.eks. de mange informationer som hentes ind i boksen; artist, album, genre og coverversioner. Disse informationer kommer ikke fra kilden der linkes til men er en del af Googles Knowledge Graph.

Indhold

Indhold

Lær mere

Godt gået! Du har nu læst guiden "Featured Snippets" og er sikkert blevet meget klogere. Du er klar til at kaste dig over den næste lektion.

Flere emner

Teknisk SEO

Teknisk SEO

Linkbuilding

Linkbuilding

User Experience

User Experience