YouTube annoncering: Kom igang med videoannoncer

Velkommen til videouniverset: YouTube er verdens mest populære videodelingsplatform, hvor milliarder af brugere uploader, ser og deler videoer hver dag. Fra sjove kattevideoer til uddannelsesmæssige tutorials og inspirerende livestreams – YouTube har det hele.

YouTube annoncering

YouTube er verdens mest populære videodelingsplatform, hvor milliarder af brugere uploader, ser og deler videoer hver dag. Grundlagt i 2005 og købt af Google i 2006, har YouTube revolutioneret måden, vi konsumerer indhold og kommunikerer med hinanden på.

I denne guide vil vi udforske de grundlæggende trin til at komme i gang med annoncering på YouTube, og vi vil give dig en omfattende oversigt over annonceformater og strategier, der vil bringe din virksomhed til næste niveau. Endeligt får du 6 nyttige tips til at forbedre din YouTube annoncering.

Lær f.eks. hvordan du:

 • Opretter din første YouTube-kampagne trin for trin.
 • Udvælger det rette annonceformat for dine mål.
 • Optimerer dine annoncer for højere konverteringsrater.
 • Udnytter målretning for at nå den rette målgruppe.
 • Måler og analyserer resultaterne for at forbedre din annonceeffektivitet.

Vores mål er at give dig værdifuld viden og værktøjer, der gør dig i stand til at udnytte YouTube-platformen til at tiltrække flere kunder og øge din virksomheds vækst i 2024.

Søger din virksomhed en komplet annoncestrategi for videoannoncering?

Du er altid velkommen til at kontakte vores specialister for at høre om alle mulighederne, og hvad vi kan gøre for lige netop din virksomhed. Vi kan selvfølgelig også assistere med at producere fængende videoer, der appellerer til din målgruppe og skaber værdi i din virksomhed.

Med det sagt er vi nu klar til at dykke ned i videouniverset, YouTube.

Hvad er YouTube?

YouTube er mere end bare en videodelingsplatform. Det er en verden af underholdning, uddannelse og markedsføring lige ved dine fingerspidser. Siden lanceringen i 2005 er YouTube vokset eksponentielt og er nu et uundværligt værktøj for mange virksomheder.YouTube

YouTube er en global platform, der når ud til et bredt publikum på tværs af lande og kulturer. Med mulighed for at se videoer på næsten ethvert sprog og indhold skabt af både amatører og professionelle, kan alle finde noget, der interesserer dem.

Fra sjove kattevideoer til uddannelsesmæssige tutorials, inspirerende Ted Talks og endda fuldlængde film – YouTube har det hele. Uanset om du er interesseret i madlavning, rejser, teknologi, mode eller sport, er der en overflod af videoer, der venter på dig.

Mange indholdsproducenter har oplevet stor succes og vækst på YouTube. Nogle gør det endda til deres primære karriere. YouTube tilbyder en unik mulighed for at skabe en personlig forbindelse med dit publikum og skabe en følgeskare, der vil støtte dit brand og indhold.

YouTube tilbyder ligeledes en række funktioner, der fremmer interaktivitet og engagement mellem skabere og deres publikum. Disse inkluderer kommentarer, deling, likes og abonnementer, som alle hjælper med at opbygge et aktivt og engageret fællesskab omkring dit indhold.

Men hvor populær er YouTube egentlig i Danmark?

 • I 2023 anslog Statista, at over 4,4 millioner mennesker i Danmark brugte YouTube, hvilket svarer til cirka 75% af befolkningen.
 • Blandt danske internetbrugere var YouTube en af de mest populære sociale medieplatforme efter Facebook.
 • I Danmark var personer i alderen 15-25 år de mest aktive YouTube-brugere, og over 90% af dem brugte platformen regelmæssigt.
 • YouTube var også populært blandt ældre aldersgrupper, hvor omkring 70% af de danske internetbrugere i alderen 56-65 år brugte platformen.
 • Danske brugere forbrugte primært indhold på dansk, engelsk og andre skandinaviske sprog på YouTube.
 • Størstedelen af YouTube-brugere i Danmark så videoer på platformen ved hjælp af smartphones, efterfulgt af stationære computere og tablets.

YouTube er med andre ord hyppigt brugt af både unge og ældre i Danmark, hvilket gør det til en populært annoncemedie for virksomheder i vidt forskellige brancher. Læs videre og blog klogere på hvad YouTube annoncering er og hvordan du kan udnytte fordelene i din virksomhed.

Hvad er YouTube annoncering?

YouTube annoncering er en form for digital markedsføring, hvor virksomheder betaler for at få vist deres reklamer til brugere på YouTube-platformen. Det er en del af Google Ads-netværket og giver annoncører mulighed for at målrette deres reklamer mod specifikke demografiske grupper, interesser, søgeord eller endda individuelle YouTube-kanaler og videoer.YouTube annoncering

Der er flere grunde til, at YouTube annoncering er blevet en populær markedsføringsstrategi for mange virksomheder:

 1. Bredt publikum: YouTube har et massivt antal brugere, der ser videoer hver dag. Ved at annoncere på platformen kan virksomheder nå ud til et bredt og varieret publikum.
 2. Målretning: YouTube annoncering giver mulighed for præcis målretning baseret på forskellige faktorer, såsom alder, køn, geografisk placering, interesser og meget mere. Dette hjælper virksomheder med at nå ud til de mest relevante brugere og forbedrer deres annonce-ROI.
 3. Engagerende format: Videoannoncer er mere engagerende og fængslende end traditionelle display- eller tekstannoncer. De kan bedre formidle virksomhedens budskab og appellere til brugernes følelser.
 4. Målbare resultater: Med YouTube annoncering kan virksomheder nemt spore deres kampagners effektivitet og justere deres strategi baseret på data som visninger, klik, konverteringer og meget mere.
 5. Fleksibilitet: YouTube tilbyder forskellige annonceformater og længder, så virksomheder kan vælge den type annonce, der passer bedst til deres mål og budget.

En af de vigtigste fordele ved YouTube annoncering er muligheden for at målrette annoncer til specifikke målgrupper baseret på faktorer som demografi, søgeord, placeringer, enheder og endda tidspunkt.

Disse målretningsmuligheder kan kombineres for at opnå den bedste målretning for dine YouTube-annoncer. Det er dog vigtigt at overvåge dine annoncer og justere din målretning, når det er nødvendigt, for at maksimere effektiviteten af dine annoncer.

Med YouTube Ads kan du vælge imellem flere kampagnemålsætninger:

Kampagnemål i Google Ads

Disse kampagnemålsætninger hjælper din virksomhed med at opnå specifikke markedsføringsmål og resultater, ved at tilbyde forskellige annonceformater og indstillinger, der er designet til at opnå bestemte mål.

YouTube tilbyder også forskellige annonceformater til at få dit budskab ud med størst mulige effektivitet. At teste forskellige YouTube-annoncer kan føre til større succes, da annoncører, der testede forskellige YouTube-annoncer og brugte det mest effektive resultat, oplevede en 60% højere genkendelse af deres annonce. (Think With Google, 2021).

Læs videre og bliv klogere på YouTube annoncering, og senere, hvordan du i praksis får dine annoncer ud på mediet.

Hvad koster YouTube annoncering?

YouTube annoncering kan variere i pris afhængigt af forskellige faktorer, såsom annonceformat, målgruppe og konkurrence. Derudover hvad du sætter dit daglige eller samlet budget til i Google Ads, når du opretter din videokampagne:Kampagnebudget til videoannoncer i Google Ads

Nedenfor er nogle aspekter, der spiller en rolle i omkostningerne ved YouTube annoncering:

 1. Betal-per-visning (PPV) model: YouTube anvender en betal-per-visning model, hvilket betyder, at du kun betaler, når en bruger ser din annonce. Prisen kan variere, men generelt kan du forvente at betale mellem 0,10 og 0,30 DKK per visning. En undersøgelse fra AdStage viser, at gennemsnitsprisen per visning på YouTube ligger omkring 0,15 kr.
 2. Auktionssystem: YouTube bruger et auktionssystem for annoncer, hvor annoncører byder på visninger eller interaktioner. Dette betyder, at prisen på annoncer kan variere afhængigt af konkurrencen om det målrettede publikum og tidspunktet for kampagnen. Ifølge Google, kan du bruge forskellige budstrategier, såsom maksimal CPV (cost-per-view), mål-CPM (cost-per-thousand-impressions) eller mål-CPA (cost-per-acquisition).
 3. Målretning og konkurrence: Omkostningerne ved YouTube annoncering kan også påvirkes af målretningen og konkurrencen om din specifikke målgruppe. Jo mere konkurrence der er om din målgruppe, desto højere kan omkostningerne per visning være.
 4. Annonceformat: Omkostningerne ved YouTube annoncering kan variere afhængigt af annonceformatet. For eksempel kan TrueView In-Stream annoncer, der vises før, under eller efter en video, have en højere pris per visning sammenlignet med andre formater som Discovery annoncer, der vises i søgeresultater og relaterede videoer. Google Ads Help giver en oversigt over de forskellige annonceformater og deres omkostningsstruktur.
 5. Dagligt budget og tidsramme: Du kan indstille et dagligt budget for din YouTube-annoncekampagne, hvilket giver dig kontrol over, hvor meget du ønsker at bruge hver dag. Dit samlede budget og tidsramme for kampagnen vil også påvirke de samlede omkostninger ved YouTube annoncering.

Det er vigtigt at bemærke, at omkostningerne ved YouTube annoncering skal ses i forhold til de potentielle fordele og resultater, du kan opnå. Investering i YouTube annoncering kan give dig adgang til en bred målgruppe, øge synlighed og opmærksomhed omkring dit brand og forbedre dine chancer for at generere leads og salg. For at få mest muligt ud af dit annoncebudget er det vigtigt at målrette dine annoncer korrekt og optimere dem for at opnå bedst mulige resultater.

Ved at holde øje med statistikker og analyser kan du justere dine annoncer og budstrategier for at få mest muligt ud af dine annoncekroner. Det kan være en god idé at sammenligne YouTube annoncering med andre digitale annonceringsplatforme, såsom Facebook annoncering og LinkedIn annoncering, for at sikre, at du får den bedste værdi for pengene.

Husk, at succesfuld YouTube annoncering ikke kun handler om at have et stort budget, men også om at skabe engagerende og relevante annoncer, der fanger din målgruppes opmærksomhed og fremmer en positiv respons. Ved at forstå de faktorer, der påvirker omkostningerne ved YouTube annoncering, kan du tage informerede beslutninger og maksimere dit afkast på investeringen (ROI).

Fordele ved YouTube annoncering

YouTube annoncering kan være en effektiv måde for din virksomhed at nå ud til målgruppen og opnå en flere fordele.

Her er nogle af de vigtigste fordele og årsager til at benytte mediet i din annoncestrategi:

 1. Forbedret brandgenkendelse: Ved at annoncere på YouTube kan du øge bevidstheden om dit brand og forbedre brandgenkendelsen hos potentielle kunder. Videobaserede annoncer kan gøre det lettere for folk at huske dit brand, da de kombinerer visuelle og auditive elementer, der hjælper med at skabe en stærkere forbindelse til din målgruppe.
 2. Større indflydelse på købsbeslutninger: Undersøgelser har vist, at 68% af YouTube-brugere brugte YouTube til at foretage en købsbeslutning. Ved at lave overbevisende og informative videoannoncer kan du hjælpe potentielle kunder med at træffe beslutninger om, hvorvidt de vil købe dit produkt eller din tjeneste.
 3. Videoer kan deles nemt: En af de store fordele ved YouTube-videoer er, at de nemt kan deles på sociale medier og via e-mail. Hvis din annonce er engagerende og interessant, er det mere sandsynligt, at folk vil dele den med deres netværk, hvilket kan øge din rækkevidde og eksponering yderligere.
 4. Integration med andre markedsføringskanaler: YouTube annoncering kan integreres med dine andre online markedsføringsindsatser, såsom e-mail-markedsføring, sociale medieannoncering og indholdsmarkedsføring. Du kan bruge YouTube-videoer i dine e-mail-kampagner, dele dem på dine sociale medieprofiler og inkludere dem i dine blogindlæg for at skabe en sammenhængende og engagerende kundeoplevelse.
 5. Mulighed for at arbejde med influencers: YouTube er hjemsted for et stort antal indflydelsesrige skabere, der har dedikerede og engagerede følgere. Ved at arbejde sammen med relevante influencers kan du udvide din rækkevidde og nå ud til nye målgrupper, der allerede er interesseret i dit produkt eller din tjeneste.
 6. Konkurrencefordel: Selvom mange virksomheder allerede annoncerer på YouTube, er der stadig mange, der ikke har taget skridtet. Ved at investere i YouTube annoncering kan du få en konkurrencefordel ved at nå ud til kunder, som dine konkurrenter måske ikke har adgang til.
 7. Søgemaskineoptimering (SEO) fordele: YouTube er ejet af Google, og videoer, der er optimeret korrekt, kan hjælpe med at forbedre din synlighed i Google-søgeresultaterne. Ved at inkludere relevante søgeord og beskrivelser i dine videoannoncer kan du øge din sandsynlighed for at blive fundet af potentielle kunder, der søger efter produkter eller tjenester som dine.

Sammenlagt kan YouTube annoncering give dig adgang til en stor og engageret målgruppe, præcis målretning, målbare resultater og potentiale for høj ROI. Ved at udnytte de forskellige fordele, som YouTube annoncering tilbyder, kan du øge synligheden af dit brand, generere flere leads og øge salget af dine produkter eller tjenester.

Annonceformater på YouTube

En af de mest effektive måder at markedsføre din virksomhed på YouTube er gennem annoncering. YouTube tilbyder en bred vifte af annonceformater, som du kan benytte afhængigt af dine mål og dit budget.

YouTube annonceformater

Her er en oversigt over de annonceformater, du kan vælge imellem:

 1. Instream-annoncer, der kan springes over
 2. Instream-annoncer, der ikke kan springes over
 3. InFeed-videoannoncer
 4. Bumperannoncer
 5. Outstream-annoncer
 6. Mastheads

I de følgende afsnit vil vi dykke ned i hvert af disse annonceformater for at give dig en bedre forståelse af, hvordan de fungerer, og hvordan du kan bruge dem til at nå din målgruppe.

Instream-annoncer, der kan springes over

Når det kommer til digital markedsføring, er det vigtigt at finde måder at engagere din målgruppe uden at forstyrre deres online oplevelse. Instream-annoncer, der kan springes over på YouTube, er designet med netop dette i tankerne. Disse annoncer giver seerne en smagsprøve på dit budskab og lader dem beslutte, om de vil dykke dybere ned i det.Instream annoncer der kan springes over på YouTube

Forklaring af formatet

Instream-annoncer, der kan springes over, er som små appetitvækkere for dit brand, der afspilles før eller under en YouTube-video. Men i stedet for at tvinge seeren til at se hele annoncen, giver YouTube dem valget efter kun 5 sekunder. Dette er ikke kun en hensynsfuld gestus over for seeren, men sikrer også, at de visninger, du betaler for, kommer fra individer, der er genuint interesserede i dit budskab.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Ud over at blive vist direkte på YouTube, kan disse annoncer også dukke op på forskellige partnerwebsteder i Google Display-netværket, hvilket udvider dit potentielle publikum betydeligt.

Betalingsstruktur

En af de største fordele ved dette annonceformat er dets CPV-betalingsstruktur. Du betaler kun, hvis seeren vælger at se mere end 30 sekunder af din annonce eller interagerer med den på en eller anden måde.

Det ideelle kampagnemål

Hvis dit primære mål er at øge brandbevidstheden, generere trafik til dit website eller skabe kundeemner, er dette format et fremragende valg.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til Instream-annoncer, der kan springes over.

 • Varighed: Kan være længere end 30 sekunder, men seerne har mulighed for at springe over efter 5 sekunder.
 • Placering: Før, under eller efter en anden video på YouTube og på partnerwebsteder i Google Display-netværket.
 • Betalingsstruktur: CPV – du betaler kun for visninger, hvor seeren ser mere end 30 sekunder eller interagerer med annoncen.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Anbefalet under 3 minutter, men kan teknisk set være længere.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB.

At mestre Instream-annoncer, der kan springes over, kan være en game-changer i din YouTube annoncering. Med muligheden for at give seerne kontrol og samtidig sikre, at dit budskab når ud til de mest engagerede seere, kombinerer dette annonceformat det bedste fra begge verdener. Ved at optimere dine annoncer inden for dette format kan du sikre, at dit brand bliver præsenteret på den mest effektive og engagerende måde.

Instream-annoncer, der ikke kan springes over

For brands, der ønsker at sikre, at deres budskab bliver set og hørt uden afbrydelser, er instream-annoncer, der ikke kan springes over, en ideel løsning. Disse annoncer giver en kort, men kraftfuld mulighed for at fange seerens opmærksomhed og levere et klart og præcist budskab.Instream annoncer der ikke kan springes over på YouTube

Forklaring af formatet

Instream-annoncer, der ikke kan springes over, er korte videoer, der afspilles før, under eller efter en hovedvideo på YouTube. Den største forskel fra de annoncer, der kan springes over, er, at seerne ikke har mulighed for at springe dem over, hvilket sikrer, at dit budskab bliver leveret i sin helhed.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Ligesom med instream-annoncer, der kan springes over, vises disse annoncer direkte på YouTube, men kan også dukke op på partnerwebsteder i Google Display-netværket, hvilket giver en bredere rækkevidde.

Betalingsstruktur

Med dette annonceformat betaler du baseret på mål-CPM, hvilket betyder, at du betaler for hver tusinde visning. Dette kan være særligt værdifuldt, hvis du ønsker at sikre, at dit budskab bliver set af et bredt publikum.

Det ideelle kampagnemål

Dette format er perfekt til kampagner, der sigter mod at øge brandbevidstheden. Da seerne ikke kan springe annoncen over, er det vigtigt at sikre, at dit indhold er engagerende og relevant fra start til slut.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til Instream-annoncer, der ikke kan springes over.

 • Varighed: Typisk 15-20 sekunder.
 • Placering: Før, under eller efter en hovedvideo på YouTube og på partnerwebsteder i Google Display-netværket.
 • Betalingsstruktur: Mål-CPM – du betaler for hver tusinde visning.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Anbefalet 15-20 sekunder.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB.

At udnytte kraften i Instream-annoncer, der ikke kan springes over, kan være en effektiv måde at sikre, at dit budskab bliver leveret uden afbrydelser. Med den rette strategi i din YouTube annoncering og indhold kan dette annonceformat hjælpe med at forstærke dit brands budskab og nå ud til et bredt publikum.

3. InFeed-videoannoncer

InFeed-videoannoncer er skræddersyet til at blive integreret smidigt i YouTube-brugerens feed, hvilket giver en naturlig og mindre påtrængende reklameoplevelse. Disse annoncer er designet til at fange seerens opmærksomhed, mens de browser gennem deres feed, og tilbyder en perfekt balance mellem markedsføring og brugeroplevelse.Infeed videoannoncer på YouTube

Forklaring af formatet

InFeed-videoannoncer vises direkte i brugerens YouTube-feed og spiller automatisk med lyd slået fra, indtil en bruger interagerer med annoncen. Dette format er ideelt for brands, der ønsker at fange en brugers opmærksomhed uden at forstyrre deres browsingoplevelse.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Disse annoncer er integreret direkte i brugerens YouTube-feed, hvilket giver en naturlig og integreret reklameoplevelse. De kan også vises på YouTube-mobilapps og -websteder, hvilket giver brands en bredere rækkevidde.

Betalingsstruktur

For InFeed-videoannoncer betaler du baseret på antallet af visninger. En visning tælles, når en bruger ser din annonce i mere end 2 sekunder eller interagerer med den, f.eks. ved at klikke på den.

Det ideelle kampagnemål

Dette format er ideelt til brands, der ønsker at øge brandbevidstheden, fremme specifikke produkter eller tjenester og drive trafik til deres website. Med sin naturlige integration i brugerens feed er det en fremragende måde at fange opmærksomhed på uden at forstyrre.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til InFeed-videoannoncer:

 • Varighed: Kan variere, men korte videoer på under 15 sekunder anbefales for at holde seerens opmærksomhed.
 • Placering: Integreret i brugerens YouTube-feed, YouTube-mobilapps og -websteder.
 • Betalingsstruktur: Betaling baseret på antallet af visninger.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Anbefalet under 15 sekunder.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB.

Med InFeed-videoannoncer kan brands nå ud til deres målgruppe på en subtil og effektiv måde. Ved at integrere annoncerne direkte i brugerens feed sikrer dette format, at dit budskab bliver set, mens det stadig respekterer brugerens online oplevelse.

4. Bumperannoncer

Bumperannoncer er korte, men effektive, og er designet til at fange seerens opmærksomhed hurtigt. Med en varighed på kun 6 sekunder giver disse annoncer brands mulighed for at levere et klart og præcist budskab på kort tid, hvilket gør dem ideelle til en mobil-first verden.Bumperannoncer på YouTube

Forklaring af formatet

Bumperannoncer er ultrakorte videoannoncer, der varer 6 sekunder eller mindre. På grund af deres korte varighed er de perfekte til at fange en brugers opmærksomhed uden at forstyrre deres seeroplevelse for meget. De er designet til at være hurtige, mindeværdige og effektive.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Disse annoncer vises før, under eller efter en hovedvideo på YouTube. På grund af deres korte længde er de også ideelle til mobile enheder, hvor brugere ofte søger hurtig og letfordøjelig indhold.

Betalingsstruktur

For Bumperannoncer betaler du baseret på mål-CPM, hvilket betyder, at du betaler for hver tusinde visning. Dette format er særligt værdifuldt for brands, der ønsker at nå ud til et stort publikum med et kort og klart budskab.

Det ideelle kampagnemål

Dette format er perfekt til kampagner, der sigter mod at øge brandbevidstheden på kort tid. Med deres korte varighed er Bumperannoncer designet til at levere et hurtigt og mindeværdigt budskab, der resonans med seerne.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til Bumperannoncer:

 • Varighed: Maksimalt 6 sekunder.
 • Placering: Før, under eller efter en hovedvideo på YouTube.
 • Betalingsstruktur: Mål-CPM – du betaler for hver tusinde visning.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Maksimalt 6 sekunder.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB.

Med Bumperannoncer kan brands levere et kraftfuldt budskab på kort tid. Selvom de er korte, kan de være utroligt effektive, især når de bruges som en del af en større reklamekampagne. De giver brands mulighed for at være kreative og tænke uden for boksen for at skabe mindeværdige annoncer, der resonans med seerne.

5. Outstream-annoncer

Outstream-annoncer er designet specifikt til mobil og tablet og giver brands en unik mulighed for at nå ud til brugere uden for YouTube-platformen. Disse annoncer spiller automatisk med lyd slået fra, hvilket giver en brugervenlig oplevelse, der kan engagere seere uden at forstyrre dem.Outstream annoncer på YouTube

Forklaring af formatet

Outstream-annoncer er videoannoncer, der vises uden for den traditionelle videoafspiller, ofte i artikler, blogs eller på websider. De begynder at spille, når mindst 50% af annoncen er synlig på skærmen, og stopper, hvis mindre end 50% er synlig. Dette sikrer, at dit budskab bliver set, mens det stadig respekterer brugerens oplevelse.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Disse annoncer vises på partnerwebsteder i Google Display-netværket, hvilket giver brands en bredere rækkevidde uden for YouTube-platformen. De er optimeret til at blive vist på mobile enheder og tablets, hvilket gør dem ideelle til at nå ud til brugere på farten.

Betalingsstruktur

For Outstream-annoncer betaler du baseret på visningsomkostninger (vCPM), hvilket betyder, at du kun betaler, når din annonce er blevet vist. Dette sikrer, at du får mest muligt ud af dit reklamebudget.

Det ideelle kampagnemål

Dette format er ideelt for brands, der ønsker at øge brandbevidstheden og nå ud til et bredere publikum uden for YouTube. Med deres mobile-optimerede design er Outstream-annoncer perfekte til at fange opmærksomheden hos brugere, der browser på forskellige websteder og apps.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til Outstream-annoncer:

 • Varighed: Varierer, men korte videoer anbefales for at holde seerens opmærksomhed.
 • Placering: Partnerwebsteder i Google Display-netværket.
 • Betalingsstruktur: vCPM – du betaler kun, når din annonce er blevet vist.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Anbefalet under 15 sekunder.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB.

Med Outstream-annoncer kan brands udvide deres rækkevidde og engagere sig med et bredere publikum uden for YouTube. Dette unikke format giver en mulighed for at præsentere dit budskab på en brugervenlig måde, der er skræddersyet til mobile enheder og tablets.

6. Mastheads

Mastheads er en af de mest iøjnefaldende annonceformater på YouTube. De vises øverst på YouTube-hjemmesiden og giver brands en prominent placering for at præsentere deres budskab. Med deres store størrelse og placering er Mastheads ideelle til at lave en stor indvirkning og øge brandbevidstheden.

Mastheads på YouTube

Forklaring af formatet

Mastheads er store bannerannoncer, der vises øverst på YouTube-hjemmesiden. De kan indeholde både video- og billedindhold, hvilket giver brands en unik mulighed for at kombinere visuelle og interaktive elementer for at engagere seerne. På grund af deres fremtrædende placering er de ofte reserveret til større reklamekampagner og produktlanceringer.

Hvor bliver disse annoncer vist?

Mastheads vises øverst på YouTube-hjemmesiden, både på desktop og mobile enheder. Dette sikrer, at de er det første, brugerne ser, når de besøger YouTube, hvilket giver en umiddelbar og stærk brandeksponering.

Betalingsstruktur

For Mastheads betaler brands typisk en fast daglig sats for at have deres annonce vist i 24 timer. Dette sikrer maksimal eksponering for dit brand på en af verdens mest besøgte websteder.

Det ideelle kampagnemål

Mastheads er ideelle for brands, der ønsker at lave en stor indvirkning på kort tid. De er perfekte til produktlanceringer, store reklamekampagner eller enhver anden begivenhed, hvor maksimal eksponering er nøglen.

Specifikationer

Herunder følger specifikationerne i et samlet overblik til Mastheads:

 • Varighed: Typisk 24 timer.
 • Placering: Øverst på YouTube-hjemmesiden.
 • Betalingsstruktur: Fast daglig sats for 24 timers eksponering.
 • Videoformater: .MOV, .MPEG4, MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Videolængde: Varierer, men korte videoer anbefales for at holde seerens opmærksomhed.
 • Filstørrelse: Anbefalet under 1 GB for videoer, og specifikke dimensioner for billeder afhænger af designkravene.

Mastheads giver brands en unik mulighed for at dominere YouTube-hjemmesiden og præsentere deres budskab for millioner af seere. Med deres fremtrædende placering og store størrelse er de en af de mest effektive måder at øge brandbevidstheden og engagere sig med et bredt publikum på YouTube.

Hvilke annonceformater der egner sig bedst i din YouTube annoncering afhænger både at dit mål og hvad der resonerer bedst med din målgruppe. Overvej derfor hvordan du kommunikerer bedst til din målgruppe for at få de ønskede resultater.

Sådan kommer du igang med YouTube annoncering

Hvis du vil annoncere på YouTube, er det første skridt at sikre dig en Google Ads-konto. Med denne konto kan du nemt navigere til YouTube annonceringsdelen og begynde at oprette din første kampagne.

I denne guide vil vi tage dig gennem processen i Google Ads, som er stedet, hvor du opsætter og administrerer dine YouTube-annoncer. Det er med andre ord en omfattende platform, hvor du kan håndtere alle aspekter af din YouTube annoncering og overvåge dens effektivitet over tid.

Trin 1: Opret en Google Ads-konto

For at annoncere på YouTube er det essentielt at have en Google Ads-konto.

Google Ads

Men hvorfor er det sådan?

YouTube er ejet af Google, og Google Ads er Googles centrale platform for alle online annonceringsaktiviteter. Når du opretter en Google Ads-konto, får du adgang til et kraftfuldt sæt værktøjer og funktioner, der ikke kun gør det muligt for dig at annoncere på YouTube, men også på andre Google-ejede platforme og websteder i Google Display-netværket.

Med en Google Ads-konto kan du nemt oprette, målrette, optimere og overvåge dine YouTube-annoncer. Du kan også definere dit budget, vælge hvilken type annonce du vil køre, og hvem du vil nå ud til. Desuden giver det dig mulighed for at analysere og forstå, hvordan dine annoncer præsterer, så du kan træffe informerede beslutninger og forbedre din annonceringsstrategi over tid.

Kort sagt, uden en Google Ads-konto ville det være umuligt at udnytte det fulde potentiale af YouTube annoncering. Det er din gateway til at nå ud til millioner af YouTube-brugere og præsentere dem for dit brand, dine produkter eller dine tjenester.

Trin 2. Definer dit mål

Inden du opretter din YouTube annonceringskampagne i Google Ads, er det afgørende at have klart defineret, hvad du ønsker at opnå med din annoncering. Google Ads tilbyder en række forskellige kampagnemål, der kan hjælpe dig med at skræddersy din annoncering efter dine specifikke behov.

Kampagnemål i Google Ads

Salg: Hvis dit primære mål er at øge salget af dine produkter eller tjenester, kan du vælge dette mål. Google Ads vil optimere din kampagne for at nå ud til brugere, der er mest sandsynlige at foretage et køb.

Kundeemner: Er du interesseret i at generere potentielle kundeemner? Dette mål fokuserer på at få brugere til at tage handling, såsom at tilmelde sig et nyhedsbrev, udfylde en kontaktformular eller downloade en e-bog.

Websitetrafik: Hvis du ønsker at drive mere trafik til dit websted eller en bestemt landingsside, er dette målet for dig. Google Ads vil optimere din kampagne for at få flest mulige klik på din annonce.

Produkt- og brandovervejelse: Dette mål er ideelt, hvis du ønsker at få folk til at tænke mere over dit brand eller dine produkter, f.eks. ved at se en produktvideo eller læse mere om dine tjenester.

Brandbevidsthed og rækkevidde: Hvis du ønsker at øge kendskabet til dit brand eller nå ud til et bredere publikum, vil dette mål fokusere på at vise din annonce til så mange relevante brugere som muligt.

Vil du promovere en app eller forsøge af generere lokale butiksbesøg, så findes der også et kampagnemål specifikt til dette formål.

Når du har valgt dit kampagnemål i Google Ads, vil platformen guide dig gennem de næste trin i oprettelsesprocessen, såsom at vælge dit budget, målrette din annonce og designe dit annonceindhold. Ved at have et klart defineret mål fra starten sikrer du, at din kampagne er skræddersyet til at opfylde dine specifikke forretningsbehov.

Trin 3: Vælg dit budget og kampagnens varighed

At fastsætte et budget for din YouTube annonceringskampagne i Google Ads er en afgørende del af planlægningsprocessen. Dit budget bestemmer, hvor ofte dine annoncer bliver vist, og hvor mange brugere du kan nå. Her er nogle overvejelser, når du vælger dit budget:

Kampagnebudget til videoannoncer i Google Ads

Dagligt vs. samlet budget: Google Ads giver dig mulighed for at vælge mellem et dagligt budget og et samlet budget for hele kampagnens varighed. Et dagligt budget er det beløb, du er villig til at bruge hver dag, mens et samlet budget er det samlede beløb, du vil bruge i løbet af kampagnens levetid.

Overvej kampagnens varighed: Når du fastsætter dit budget, skal du tænke på, hvor længe du planlægger at køre din kampagne. En kort, intensiv kampagne kan kræve et højere dagligt budget, mens en længere kampagne kan fordeles over flere dage med et mindre dagligt budget.

Tænk på din målgruppe: Prisen for at nå ud til din ønskede målgruppe kan variere baseret på flere faktorer, såsom demografi, interesser og adfærd. Det er vigtigt at overveje disse faktorer, når du fastsætter dit budget.

Overvej sæsonmæssige faktorer: Visse tider af året, som helligdage eller store shoppingdage, kan være mere konkurrenceprægede og derfor dyrere. Overvej disse sæsonmæssige udsving, når du planlægger dit budget.

Overvåg og juster: Efter at have sat dit budget, er det vigtigt at overvåge kampagnens præstation regelmæssigt. Google Ads giver dig mulighed for at justere dit budget når som helst, så du kan optimere din kampagne baseret på de resultater, du ser.

At fastsætte det rigtige budget for din YouTube annonceringskampagne kan være en balancegang, men med de rigtige overvejelser og en klar forståelse af dine mål, kan du sikre, at du får mest muligt ud af hver krone, du investerer.

Trin 4: Vælg dit annonceformat

Når du annoncerer på YouTube via Google Ads, har du adgang til en række forskellige annonceformater, der kan tilpasses forskellige mål og indholdstyper. Dit valg af annonceformat kan påvirke, hvordan dit budskab bliver modtaget af din målgruppe, og hvor effektivt du kan nå dine kampagnemål.

YouTube annonceformater

Her er nogle overvejelser, når du vælger dit annonceformat:

Instream-annoncer: Disse annoncer afspilles før, under eller efter en YouTube-video. De kan springes over efter 5 sekunder, eller de kan være ikke-springbare, hvilket betyder, at seeren skal se hele annoncen. De er ideelle til at øge brandbevidstheden og kan også drive trafik til dit websted.

InFeed-videoannoncer: Disse annoncer vises i YouTube-feedet og spiller automatisk med lyd slået fra. De er gode til at fange opmærksomhed i en brugers feed og kan bruges til at fremme kortere beskeder eller tilbud.

Bumperannoncer: Disse er korte, 6-sekunders annoncer, der ikke kan springes over. De er perfekte til at levere et hurtigt og mindeværdigt budskab til din målgruppe.

Outstream-annoncer: Disse videoannoncer vises uden for YouTube, på partnerwebsteder i Google Display-netværket. De er mobile-specifikke og spiller automatisk med lyd slået fra, hvilket giver en ikke-forstyrrende oplevelse for brugeren.

Mastheads: Dette er store bannerannoncer, der vises øverst på YouTube-hjemmesiden. De er ideelle til større branding-kampagner og kan indeholde både video og interaktive elementer.

Hvis du er i tvivl om hvilket annonceformat du skal vælge, så kan du altid gå tilbage til forrige kapitel, hvor vi gik i dybden med hvert format.

Når du har valgt dit foretrukne annonceformat, vil Google Ads guide dig gennem de næste trin i oprettelsesprocessen, såsom at designe dit annonceindhold, vælge din målgruppe og fastsætte dit budget. Husk, at det vigtigste er at vælge det format, der bedst matcher dit budskab og dine kampagnemål.

Trin 5: Design din annonce

Designet af din annonce spiller en afgørende rolle i, hvordan dit budskab bliver modtaget af din målgruppe. En veludformet annonce kan fange opmærksomheden, engagere seerne og motivere dem til handling. Her er nogle trin og overvejelser, når du designer din YouTube-annonce:Annonceformat til video i Google Ads

Forstå dit mål: Inden du begynder at designe din annonce, skal du have en klar forståelse af, hvad du ønsker at opnå. Ønsker du at øge brandbevidstheden, drive trafik til dit websted eller opfordre til en bestemt handling? Dit mål vil guide designbeslutningerne.

Vælg det rigtige indhold: Afhængigt af dit annonceformat kan du bruge billeder, video eller tekst. Sørg for, at dit indhold er relevant for dit budskab og appellerer til din målgruppe. For videoannoncer, overvej at bruge høj kvalitet og professionelt produceret indhold for at sikre den bedste seeroplevelse.

Hold det enkelt: Overfyld ikke din annonce med for meget information. Brug klare og korte budskaber, der let kan forstås af seerne. En simpel og ren design kan ofte være mere effektiv end en kompleks og overfyldt annonce.

Brug stærke opfordringer til handling (CTA): Motiver seerne til at tage den ønskede handling, hvad enten det er at klikke på et link, tilmelde sig et nyhedsbrev eller foretage et køb. En klar og synlig CTA kan øge konverteringsraterne.

Test og optimer: Overvej at lave forskellige versioner af din annonce for at se, hvilken en der præsterer bedst. Google Ads giver dig mulighed for at køre A/B-tests, så du kan sammenligne forskellige annonceversioner og optimere baseret på resultaterne.

At designe en effektiv YouTube-annonce kræver både kreativitet og strategi. Ved at kombinere et stærkt visuelt design med et klart og overbevisende budskab kan du skabe annoncer, der resonerer med din målgruppe og driver de ønskede resultater.

Trin 6: Målret din annonce

At målrette din annonce korrekt er afgørende for at sikre, at den når ud til den rigtige målgruppe og opnår den ønskede effekt. Google Ads tilbyder en række avancerede målretningsmuligheder, der giver dig mulighed for at finjustere, hvem der ser din annonce. Her er nogle trin og overvejelser, når du målretter din YouTube-annonce:Målgruppe til videoannoncer i Google Ads

Demografisk målretning: Målret din annonce baseret på alder, køn, uddannelsesniveau og andre demografiske faktorer. Dette kan være særligt nyttigt, hvis du ved, at dit produkt eller din tjeneste appellerer til en bestemt demografisk gruppe.

Interessebaseret målretning: Google Ads giver dig mulighed for at målrette din annonce mod brugere baseret på deres interesser og onlineadfærd. Dette kan omfatte alt fra hobbyer, rejsevaner, shoppingadfærd og meget mere.

Geografisk målretning: Hvis din virksomhed opererer i et bestemt geografisk område, eller hvis dit budskab er relevant for en bestemt region, kan du målrette din annonce geografisk. Dette kan være så bredt som et land eller så specifikt som en by eller postnummer.

Placeringsbaseret målretning: Målret din annonce til bestemte YouTube-kanaler, videoer eller websteder, der er en del af Google Display-netværket. Dette er ideelt, hvis du ved, at din målgruppe ofte besøger bestemte online destinationer.

Brugerdefineret målretning: Opret brugerdefinerede målgrupper baseret på kombinationer af forskellige målretningskriterier. Dette giver dig mulighed for at skabe meget specifikke målgrupper, der nøje matcher din ideelle kunde.

Remarketing: Målret din annonce mod brugere, der tidligere har interageret med dit brand, hvad enten det er gennem et besøg på dit websted, en tidligere YouTube-annonce eller en anden form for interaktion. Remarketing er en effektiv måde at genforbinde med potentielle kunder og motivere dem til at tage handling.

At vælge de rigtige målretningsmuligheder kan gøre en stor forskel i effektiviteten af din YouTube annonceringskampagne. Ved at forstå din målgruppe og udnytte de mange målretningsværktøjer, som Google Ads tilbyder, kan du sikre, at dit budskab når ud til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt.

Trin 7: Overvåg og optimer

Når din YouTube-annoncekampagne er live, er arbejdet langt fra færdigt. For at sikre, at du får mest muligt ud af dit annonceringsbudget, er det vigtigt regelmæssigt at overvåge kampagnens præstation og foretage nødvendige justeringer. Her er nogle trin og overvejelser, når du overvåger og optimerer din YouTube-annonce:

Analyser data: Google Ads tilbyder en række analytiske værktøjer, der giver dig indsigt i, hvordan din annonce præsterer. Dette inkluderer data om visninger, klik, konverteringsrater og meget mere. Brug denne information til at forstå, hvad der fungerer, og hvad der kan forbedres.

A/B-test: Overvej at køre A/B-tests for at sammenligne forskellige versioner af din annonce. Dette kan hjælpe dig med at identificere, hvilke elementer af din annonce (f.eks. overskrift, billede, CTA) der præsterer bedst.

Justér målretning: Hvis du finder ud af, at din annonce ikke når ud til den ønskede målgruppe, eller hvis den ikke præsterer godt inden for en bestemt demografi, kan du justere din målretning for bedre at matche din ideelle kunde.

Optimer budstrategi: Google Ads giver dig mulighed for at justere, hvordan og hvornår du byder på annonceplaceringer. Hvis du finder ud af, at din nuværende budstrategi ikke giver det ønskede afkast, kan du overveje at skifte til en anden strategi eller justere dit budget.

Opdater annonceindhold: Markedstrends, sæsonmæssige ændringer og andre faktorer kan påvirke, hvordan din målgruppe reagerer på dit annonceindhold. Vær opmærksom på disse ændringer og vær parat til at opdatere din annonce for at forblive relevant og engagerende.

At overvåge og optimere din YouTube-annoncekampagne er en løbende proces. Ved konstant at være opmærksom på kampagnens præstation og være villig til at foretage justeringer baseret på data, kan du sikre, at du får mest muligt ud af din investering i YouTube annoncering.

Du kender nu den grundlæggende fremgangsmåde. Det er vigtigt at huske, at opsætning og optimering af en YouTube-annoncekampagne kan være komplekst, især hvis du er ny inden for digital markedsføring.

Hvis du ikke føler dig helt tryg ved processen, eller hvis du ønsker at sikre, at din kampagne er så effektiv som muligt, er du ikke alene. Vores team af eksperter er her for at hjælpe. Du er altid velkommen til at kontakte os for et gratis oplæg og få hjælp til at komme i gang med din annoncering. Vi er her for at sikre, at din investering giver de bedste mulige resultater.

Bonus: 6 tips til at få succes med YouTube annoncer

At mestre kunsten i YouTube annoncering handler ikke kun om at opsætte en kampagne, men også om konstant at forfine og optimere din strategi. Her er seks avancerede tips, der kan hjælpe dig med at tage din YouTube annoncering til det næste niveau:

1. Brug avanceret målgruppemålretning

YouTube, som en del af Google’s økosystem, giver annoncører adgang til en rigdom af målretningsmuligheder, der går langt ud over de grundlæggende demografiske og geografiske filtre. For at sikre, at dine annoncer når de mest relevante seere, kan du drage fordel af følgende avancerede målretningsmetoder:

Interessebaseret målretning: Dette giver dig mulighed for at nå ud til brugere baseret på deres specifikke interesser, som Google har identificeret gennem deres søgehistorik, tidligere sete videoer og andre online aktiviteter. Eksempler kan være “fitnessentusiaster”, “foodies” eller “bilentusiaster”.

Adfærdsmålretning: Målret mod brugere baseret på bestemte handlinger de har foretaget, såsom at besøge dit website, interagere med en tidligere annonce eller endda købe et bestemt produkt. Dette er især kraftfuldt, når det kombineres med remarketing.

Livsbegivenhedsmålretning: Dette giver dig mulighed for at nå ud til brugere, der gennemgår bestemte livsbegivenheder, såsom at blive gift, flytte eller dimittere fra universitetet. Disse øjeblikke kan være ideelle tidspunkter at præsentere bestemte produkter eller tjenester.

Kombineret målretning: For at skabe hyperfokuserede målgrupper kan du kombinere flere målretningsmetoder. For eksempel kan du målrette mod “fitnessentusiaster” (interessebaseret) som for nylig er flyttet (livsbegivenhed) og har besøgt dit website inden for de sidste 30 dage (adfærd).

At udnytte disse avancerede målretningsmuligheder kan hjælpe dig med at sikre, at dine YouTube-annoncer bliver præsenteret for de mest relevante og engagerede seere, hvilket øger chancerne for konvertering og maksimerer dit annonceringsafkast.

2. Test forskellige annoncevarianter

For at sikre, at din YouTube annoncering er så effektiv som muligt, er det afgørende at forstå, hvilke elementer i din annonce, der resonerer mest med dit publikum. A/B-testning, også kendt som split-testning, er en metode, hvor du sammenligner to versioner af en annonce for at se, hvilken der præsterer bedst. Her er nogle trin og overvejelser for effektiv A/B-testning af dine YouTube-annoncer:

Enkelt variabel test: Når du tester, skal du kun ændre én variabel ad gangen. Dette kan være overskriften, billedet, beskrivelsen eller CTA-knappen. Ved kun at ændre én ting ad gangen kan du nøjagtigt afgøre, hvilken faktor der påvirkede ændringen i præstationen.

Opret klare hypoteser: Inden du starter din test, skal du have en klar hypotese om, hvad du forventer vil ske. For eksempel: “Vi tror, at et billede af produktet i brug vil resultere i en højere klikrate end et produktbillede alene.”

Målret mod samme målgruppe: For at sikre, at dine testresultater er gyldige, skal begge annoncevarianter vises for den samme målgruppe. Dette sikrer, at eventuelle forskelle i præstationen skyldes annonceindholdet og ikke målgruppen.

Brug tilstrækkelig prøvestørrelse: For at dine testresultater skal være statistisk signifikante, skal du sikre, at hver annoncevariant har haft tilstrækkelig eksponering. Dette kan variere afhængigt af dit publikum og din branche, men generelt bør du sigte efter mindst flere tusinde visninger for hver variant.

Analyser og anvend resultaterne: Når din test er afsluttet, skal du analysere resultaterne for at afgøre, hvilken variant der præsterede bedst. Anvend derefter denne indsigt i fremtidige kampagner for at forbedre dine resultater yderligere.

At regelmæssigt teste og optimere dine YouTube-annoncer sikrer, at du altid præsenterer det mest effektive budskab for dit publikum, hvilket kan føre til højere engagement, flere konverteringer og et bedre afkast på din annonceringsinvestering.

3. Overvåg placeringensrapporter

At forstå, hvor dine YouTube-annoncer bliver vist, er afgørende for at sikre, at de når det rigtige publikum og giver det ønskede afkast. Placeringens rapporter i Google Ads giver dig detaljerede oplysninger om, hvilke specifikke videoer eller kanaler dine annoncer er blevet vist på, hvilket giver dig mulighed for at foretage informerede beslutninger om, hvor du skal bruge dit budget. Her er nogle trin og overvejelser for effektivt at overvåge og handle på disse rapporter:

Adgang til rapporterne: Du kan finde placeringens rapporter i din Google Ads-konto under “Placeringer” i menuen til venstre. Her kan du se en liste over alle de YouTube-kanaler og videoer, hvor dine annoncer er blevet vist.

Analyser præstationen: Ud over at se, hvor dine annoncer er blevet vist, kan du også se vigtige præstationsdata som visninger, klik, konverteringer og meget mere for hver placering. Dette giver dig mulighed for at identificere, hvilke placeringer der giver de bedste resultater.

Ekskluder underpræsterende placeringer: Hvis du bemærker, at en bestemt YouTube-kanal eller video konsekvent underpræsterer (f.eks. lav klikrate, ingen konverteringer), kan du vælge at ekskludere den fra din målretning. Dette sikrer, at dit budget bliver brugt mere effektivt på placeringer, der faktisk driver resultater.

Overvej brand-sikkerhed: Ud over præstationsdata kan placeringens rapporter også hjælpe dig med at sikre, at dine annoncer ikke vises ved siden af indhold, der kan være skadeligt for dit brand. Hvis du bemærker, at dine annoncer vises ved siden af kontroversielt eller upassende indhold, kan du hurtigt ekskludere den pågældende placering.

At regelmæssigt overvåge og justere dine annonceplaceringer baseret på placeringens rapporter sikrer, at du får mest muligt ud af dit YouTube annonceringsbudget. Det giver dig også ro i sindet ved at vide, at dine annoncer vises i en kontekst, der er relevant og positiv for dit brand.

4. Optimer for lydløs afspilning

I den moderne digitale tidsalder, hvor folk ofte browser indhold på farten eller i støjende miljøer, er det ikke ualmindeligt, at videoer bliver set uden lyd. Dette gælder især for mobile brugere, som kan have deres enheder sat til lydløs eller være i situationer, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at have lyd på. Derfor er det vigtigt at sikre, at dine YouTube-annoncer er lige så effektive uden lyd, som de er med. Her er nogle trin og overvejelser for at optimere dine annoncer for lydløs afspilning:

Brug klare visuelle budskaber: Dit visuelle indhold skal være i stand til at formidle dit budskab klart, selv uden støtte fra lyd. Dette kan betyde at bruge tekst overlays, stærke visuelle cues eller endda animationer, der kan hjælpe med at formidle dit budskab.

Tilføj undertekster: Undertekster er en effektiv måde at sikre, at dit budskab bliver hørt, selv når lyden er slukket. Dette er især vigtigt, hvis din annonce indeholder vigtige taler eller dialoger. Google Ads giver mulighed for nemt at tilføje undertekster til dine videoer.

Test din annonce uden lyd: Før du lancerer din annonce, skal du se den uden lyd for at sikre, at den stadig er effektiv. Dette giver dig mulighed for at identificere eventuelle områder, der kan kræve yderligere visuel forstærkning eller klarhed.

Overvej lydløs fra starten: Når du designer din annonce, kan det være en god idé at tænke på lydløs afspilning fra starten. Dette kan betyde at designe din annonce med en “lydløs først” tilgang, hvor du først sikrer, at den fungerer uden lyd, og derefter tilføjer lydelementer som en forstærkning.

At optimere for lydløs afspilning sikrer, at dit budskab altid kommer igennem, uanset hvordan din målgruppe vælger at se din annonce. Dette kan føre til højere engagement, bedre brandgenkendelse og i sidste ende bedre resultater for din YouTube annonceringsstrategi.

5. Brug remarketing strategisk

Remarketing er en kraftfuld teknik inden for digital markedsføring, der giver dig mulighed for at genengagere brugere, der tidligere har interageret med dit brand, men som ikke har foretaget den ønskede handling, såsom et køb eller en tilmelding. Ved at bruge remarketing på YouTube kan du skræddersy dine annoncer til disse tidligere besøgende og lede dem tilbage til din konverteringssti. Her er nogle dybere indsigter og overvejelser omkring brugen af remarketing på YouTube:

Segmenter dine lister: Alle dine besøgende er ikke ens. Overvej at opdele dine remarketinglister baseret på brugerens tidligere adfærd. For eksempel kan du have en liste for dem, der har set en bestemt video, en anden for dem, der har besøgt en bestemt landingsside, og endnu en for dem, der har lagt varer i indkøbskurven, men ikke har gennemført købet.

Tilpas dit budskab: Da du målretter mod brugere, der allerede er bekendt med dit brand, kan du skræddersy dit annoncebudskab til at være mere specifikt og personligt. For eksempel kan du minde dem om de produkter, de kiggede på, eller tilbyde en speciel rabat for at få dem tilbage.

Overvej frekvensgrænser: For at undgå at overeksponere dit publikum med dine annoncer, kan du indstille frekvensgrænser i Google Ads. Dette sikrer, at din annonce ikke vises for den samme bruger for ofte, hvilket kan føre til annonce-træthed og nedsat effektivitet.

Kombiner med andre målretningsteknikker: Ud over at bruge remarketinglister kan du kombinere denne teknik med andre målretningsmetoder, såsom demografisk målretning eller interesser, for at skabe en endnu mere fokuseret og relevant annonceoplevelse for brugeren.

Mål din ROI: Som med alle annonceringsstrategier er det vigtigt at overvåge din return on investment (ROI) med remarketing. Dette vil hjælpe dig med at forstå, hvor effektiv din remarketing-strategi er, og hvor der kan være mulighed for forbedring.

Strategisk brug af remarketing på YouTube kan være en game-changer for din annonceringsstrategi. Ved at genengagere tidligere besøgende og præsentere dem for skræddersyede annoncer, der er relevante for deres tidligere adfærd, kan du drastisk øge dine konverteringsrater og maksimere din annonceringsinvestering.

6. Overvåg og juster budstrategier

At vælge den rigtige budstrategi kan være afgørende for succesen af din YouTube annoncering. Google Ads tilbyder en række automatiserede budstrategier designet til at optimere dine annoncer baseret på forskellige forretningsmål. Men det er ikke nok bare at vælge en strategi og glemme den; det er vigtigt løbende at overvåge og justere dine bud for at sikre, at du får mest muligt ud af dit budget. Her er nogle dybere indsigter og overvejelser omkring budstrategier:

Forstå dine muligheder: Google Ads tilbyder flere automatiserede budstrategier, herunder mål-CPA (omkostning per konvertering), maksimer klik, mål-ROAS (return on ad spend) og flere. Hver strategi har sine egne fordele og anvendelsesområder, så det er vigtigt at forstå, hvilken der bedst matcher dine kampagnemål.

Eksperimenter og sammenlign: Overvej at køre flere kampagner sideløbende med forskellige budstrategier for at sammenligne deres effektivitet. Dette kan give dig værdifulde data om, hvilken strategi der giver de bedste resultater for din specifikke situation.

Overvåg regelmæssigt: Markedet, konkurrencen og brugeradfærden kan ændre sig over tid, hvilket kan påvirke effektiviteten af din valgte budstrategi. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at overvåge dine kampagner og justere dine bud efter behov.

Overvej sæsonmæssige faktorer: Hvis din virksomhed oplever sæsonmæssige udsving, kan det være værd at justere dine budstrategier i overensstemmelse hermed. For eksempel kan du øge dine bud under højsæsonen for at maksimere eksponeringen og reducere dem i lavsæsonen for at spare på budgettet.

Brug avancerede værktøjer: Google Ads tilbyder avancerede værktøjer som simuleringsværktøjer, der kan hjælpe dig med at forudsige, hvordan forskellige budændringer kan påvirke din kampagnes præstation. Disse værktøjer kan være yderst nyttige, når du beslutter, hvordan du skal justere dine bud.

At mestre kunsten at justere og optimere dine budstrategier kan drastisk forbedre din YouTube-kampagnes ROI. Ved at tage en proaktiv tilgang til overvågning og justering, kan du sikre, at du altid får mest muligt ud af hvert eneste annoncekroner.

At tage din YouTube annoncering til det næste niveau kræver tid, tålmodighed og konstant optimering. Men med de rigtige strategier og en dyb forståelse af din målgruppe kan du maksimere dit afkast og opnå fantastiske resultater med dine YouTube-annoncer. Følger du de 6 tips vi netop har gennemgået, så står du til at få markant bedre resultater med din YouTube-kampagne.

Afsluttende bemærkninger

Med denne guide har du fået en dybdegående indsigt i, hvad YouTube er, hvordan YouTube annoncering kan være en kraftfuld metode til at fremme din virksomhed, og de trin du skal tage for at komme i gang med at annoncere på platformen.

At komme i gang med YouTube annoncering er ofte den nemme del. Udfordringen ligger i at navigere i det komplekse landskab af målretning, budskab, annonceformater og placeringer. At finde den perfekte kombination, der virkelig taler til din målgruppe og driver de ønskede resultater, kan være en udfordring.

Desuden er YouTube en platform, hvor indhold skaberne og annoncørerne kæmper om seernes opmærksomhed. Med så meget indhold til rådighed kan det være en udfordring at sikre, at dine annoncer virkelig skiller sig ud og fanger seernes interesse.

Hvis alt dette lyder overvældende, eller hvis du simpelthen ikke har tid til at tage dig af alle detaljerne i din YouTube annonceringsstrategi, er du ikke alene. Vores team af specialister står klar til at hjælpe dig fra start til slut – fra opsætning af din kampagne til løbende optimering for at sikre de bedste resultater.

Tag kontakt til os for en uforpligtende samtale om, hvad YouTube annoncering og den rette strategi kan gøre for din virksomhed. Ring til os på tlf. 2785 0203 og lad os sammen finde den bedste løsning for dig.

Flere emner

Kommer snart

Kommer snart

Kommer snart