Komplet guide til LinkedIn annoncering i 2024

LinkedIn er en af de mest populære sociale medieplatforme til professionelle. Med mere end 900 millioner brugere verden over har LinkedIn potentiale til at være en stærk markedsføringskanal for din virksomhed. I denne guide vil du lære alt om, hvad det kræver at markedsføre din virksomhed på LinkedIn.

LinkedIn annoncering

LinkedIn er et effektivt markedsføringsværktøj til virksomheder af alle størrelser. Med LinkedIn annoncering kan du nå ud til et bredt og professionelt publikum, styrke din virksomhed kendskabsgrad i branchen og i sidste ende løfte dine salgstal. Samtidig har du fuld kontrol over dit budget, hvilket gør LinkedIn annoncer til en overkommelig mulighed for enhver virksomhed.

Men med de konstante opdateringer og ændringer på LinkedIn, kan det være svært at holde sig opdateret på den bedste fremgangsmåde, mulighederne i LinkedIns kampagneadministrator, og samtidig at vælge den annoncestrategi, der skaber de bedst mulige resultater for din virksomhed.

I denne guide dækker vi alt, hvad du behøver at vide om LinkedIn annoncering i 2023. Vi vil tage dig gennem forskellige stadier, der dækker alt fra hvad LinkedIn annoncering er, til oprettelsen af din første annonce. Du får ligeledes indsigt i de forskellige annoncetyper og endeligt giver vi dig 6 tips til at drive en succesfuld kampagne, som både kan generere trafik, henvendelser og salg.

Søger din virksomhed en komplet annoncestrategi til LinkedIn? Du er altid velkommen til at få en uforpligtende dialog med vores erfarne LinkedIn-specialister. Vi kan både rådgive dig om at komme igang, eller vi kan stå for hele driften af din annoncestrategi med fuld gennemsigtighed, så du kan læne dig tilbage og bruge din tid på andre dele af din virksomhed.

Ring gerne på tlf. 2785 0203 eller send os en mail via vores kontaktformular og kom i kontakt med en specialist i dag.

Med det sagt er vi nu klar til at dykke ned i verdenen af LinkedIn.

Hvad er LinkedIn?

LinkedIn er en af ​​de største sociale medieplatforme til erhvervslivet og blev lanceret i 2003. LinkedIn har mere end 900 millioner brugere i mere end 200 lande og regioner over hele verden, og det er en af de mest populære platforme for fagfolk og virksomheder at netværke og kommunikere med hinanden.

Hvad er LinkedIn?

Statistikker viser ligeledes, at LinkedIn er en yderst effektiv platform for b2b-marketing. Som marketingfolk oplever vi i gennemsnit en fordobling af konverteringsraterne på B2B-sites. Derudover har LinkedIn en engagementrate, der er 50% højere end andre sociale medieplatforme, hvilket gør det til det perfekte sted at markedsføre din virksomhed.

Her er flere statistikker på LinkedIn i Danmark:

 • LinkedIn har mere end 2,9 millioner brugere i Danmark.
 • 64% af danske fagfolk bruger LinkedIn som deres primære sociale medieplatform.
 • 51% af danske virksomheder bruger LinkedIn som en del af deres marketingstrategi.
 • 81% af danske HR-fagfolk bruger LinkedIn til at søge efter kandidater.
 • Ifølge LinkedIn’s egen rapport viser tallene, at flere end 100.000 danske virksomheder er repræsenteret på platformen.

Når du bruger LinkedIn, kan du oprette en profil, tilslutte dig grupper, deltage i diskussioner, søge efter job og kontakte andre fagfolk. Med LinkedIn Ads kan du også markedsføre din virksomhed til en specifik målgruppe og øge din synlighed på platformen.

Læs videre og bliv klogere på hvad LinkedIn annoncering kan gøre for din virksomhed.

Hvad er LinkedIn annoncering?

LinkedIn annoncering er betalte annonceringsmuligheder på LinkedIn-platformen, der giver virksomheder mulighed for at promovere deres brand, produkter eller tjenester og nå ud til deres målgruppe på LinkedIn.

Målsætning i Linkedin annoncekonto

Annoncerne vises i forskellige formater, herunder i feedet, i InMail-beskeder eller på LinkedIn Audience Network. LinkedIn giver iøvrigt annoncører mulighed for, at målrette deres annoncer til et meget specifikt publikum, herunder på baggrund af flere kriterier:

 1. Jobtitel, funktion og senioritetsniveau: Annoncører kan målrette LinkedIn-medlemmer baseret på deres jobtitel, funktion og senioritetsniveau, hvilket giver dem mulighed for at nå beslutningstagere og påvirkere inden for deres branche.
 2. Firmanavn og branche: Annoncører kan målrette medlemmer baseret på det firma, de arbejder for, og den branche, de er i, hvilket gør det muligt for dem at nå fagfolk inden for specifikke sektorer.
 3. Færdigheder og interesser: Annoncører kan målrette medlemmer baseret på de færdigheder og interesser, de har angivet på deres LinkedIn-profil, hvilket hjælper dem med at nå fagfolk med relevant ekspertise og passioner.
 4. Uddannelse og grad: Annoncører kan målrette medlemmer baseret på deres uddannelsesbaggrund, herunder de skoler, de har gået på, og de grader, de har opnået.
 5. Placering og sprog: Annoncører kan målrette medlemmer baseret på deres geografiske placering og de sprog, de taler, hvilket giver dem mulighed for at nå en global publikum eller fokusere på specifikke regioner.
 6. Gruppemedlemskab: Annoncører kan målrette medlemmer baseret på de LinkedIn-grupper, de er en del af, hvilket hjælper dem med at nå fagfolk med fælles interesser og tilknytninger.

Ved at definere din målgruppe præcist i kampagneopsætningen, kan du altså nå ud til en meget specifik målgruppe, der er mere tilbøjelig til at være interesseret i dit produkt eller din tjenesteydelse. Samtidig vil bedre målretning øge sandsynligheden for, at din virksomhed får klik, konverteringer og opmærksomhed fra de rigtige mennesker.

LinkedIn annoncering kan være et uundværligt marketingværktøj for din virksomhed. Dette gælder især hvis dine kunder også består af andre virksomheder. Et studie foretaget på marketingfolk indikerede, at 40% så LinkedIn som deres mest effektive kanal til at generere leads af høj kvalitet.

Hvad koster LinkedIn annoncering?

LinkedIn Ads er en kraftfuld annonceplatform, der giver virksomheder mulighed for at nå deres målgruppe effektivt. Men hvad med omkostningerne ved at annoncere på LinkedIn?

LinkedIn annoncering arbejder med en betal-per-klik-model (PPC), hvilket betyder, at du kun betaler for de klik, din annonce får. Der er ingen minimumsudgift, og du kan definere dit budget baseret på dine behov og mål. Du kan starte med at bruge så lidt som 50 kr. om dagen, og du kan justere dine budgetter til enhver tid, hvis du ønsker at bruge mere eller mindre på din annoncekampagne.

De faktorer, der påvirker omkostningerne ved annoncering på LinkedIn, inkluderer konkurrencen om din målgruppe, dit budget og annoncens relevans for din målgruppe. Jo mere konkurrence, jo højere vil omkostningerne være, mens høj relevans og godt målrettede annoncer vil føre til lavere omkostninger. Her er de faktorer der kan påvirke klikprisen på din annonce:

 • Konkurrence om din målgruppe
 • Dit budget for annonceringen
 • Annoncens relevans for din målgruppe
 • Måden, du vælger at betale for annonceringen på (betaling per klik, betaling per visning osv.)
 • Annoncens format (tekst, billede, video osv.)
 • Målgruppens størrelse og placering
 • Tidspunktet på dagen eller ugen, hvor du viser dine annoncer
 • Brugen af målrettede nøgleord og hashtags i dine annoncer
 • Om du vælger en automatisk eller manuel budgivningstilgang

For at opnå den bedste klikpris anbefaler vi altid, at du har et holistisk syn på din kampagne. Udover at det er vigtigt at være nøjagtig i opsætningen af din målgruppe, så er relevans en afgørende faktor for din annonces pris. Sørg for at bruge relevante søgeord, billeder og video af høj kvalitet, test forskellige annonceformat og overvåg så regelmæssigt din kampagneeffektivitet. Anvend også budstrategier til bedre at administrere dine kampagneomkostninger og vælg det rette tidspunkt for at vise dine annoncer henover døgnet.

I forhold til andre annonceringsplatforme adskiller LinkedIn annoncering sig ved at have en mere fokuseret og professionel brugerbase, hvilket kan føre til højere konverteringer og en mere effektiv annoncekampagne. Men omkostningerne kan også være højere end f.eks. på Facebook, da LinkedIn målretter en meget mere specialiseret målgruppe.

Samlet set kan omkostningerne ved at annoncere på LinkedIn variere, men med den rette optimering, kan du nå ud til en mere professionel målgruppe, hvilket kan lede til mere kvalitetstrafik og konverteringer af høj værdi.

Fordele ved LinkedIn annoncering

LinkedIn annoncering kan have mange fordele for virksomheder, der ønsker at nå ud til en professionel målgruppe.

Fra effektiv målretning og højere engagement til bredere rækkevidde og større brand awareness, kan LinkedIn annoncering hjælpe virksomheder med at forbedre deres markedsføring og nå ud til potentielle kunder.

Her er nogle af de største fordele ved at annoncere på LinkedIn:

 1. Effektiv målretning: LinkedIn annoncering giver dig mulighed for at målrette din annonce til specifikke målgrupper baseret på deres jobfunktion, branche, uddannelsesniveau og mange andre demografiske faktorer. Dette gør det nemmere at nå ud til den rigtige målgruppe og forbedre dine konverteringsrater.
 2. Højere engagement: Da LinkedIn er en professionel platform, kan dine annoncer have højere engagement sammenlignet med andre sociale medieplatforme. Folk, der bruger LinkedIn, er ofte mere modtagelige over for professionelle tilbud og reklamer.
 3. Højere konverteringsrater: LinkedIn annoncering kan føre til højere konverteringsrater, da annoncerne er målrettet en professionel målgruppe, der er mere tilbøjelige til at være interesseret i tilbud og produkter, der relaterer til deres arbejde eller karriere.
 4. Bredere rækkevidde: LinkedIn har mere end 900 millioner medlemmer over hele verden, så det kan give dig mulighed for at nå ud til en bredere målgruppe, selv i specifikke brancher eller jobfunktioner.
 5. Større brand awareness: Ved at køre LinkedIn annoncering kan du også øge din virksomheds brand awareness, da dine annoncer vil blive vist for en professionel målgruppe på en professionel platform. Dette kan forbedre din virksomheds synlighed og opmærksomhed.
 6. Nøjagtige målinger: LinkedIn annoncering giver dig mulighed for at spore din annoncekampagnes ydeevne nøjagtigt. Dette kan hjælpe dig med at identificere, hvilke annoncer og kampagner der fungerer bedst for din virksomhed.

Samlet set kan LinkedIn annoncering give virksomheder mange fordele, når det kommer til at nå ud til en professionel målgruppe. Ved at bruge de rigtige strategier og teknikker, kan du forbedre din annoncekampagnes ydeevne og øge din virksomheds synlighed samt konverteringsrater.

Annonceformater på LinkedIn

En af de vigtigste måder, hvorpå din virksomhed kan markedsføre sig på LinkedIn, er gennem annoncering. Heldigvis tilbyder LinkedIn mange forskellige annonceformater, som du kan vælge imellem, afhængigt af dit mål og budget.

Her er en oversigt over de annoncetyper, som du kan vælge imellem:

 1. Billedannonce
 2. Videoannonce
 3. Karruselannonce
 4. Tekstannonce
 5. Spotlight-annonce
 6. Følgeannonce
 7. Dokumentannonce
 8. Samtaleannonce
 9. Eventannonce
 10. Meddelelsesannonce
 11. Jobannonce

I de efterfølgende afsnit går vi i dybden med hver af disse annonceformater, så du kan vælge den der fungerer bedst til netop din målgruppe.

1. Billedannonce

En billedannonce på LinkedIn er en annoncetype, hvor en visuel grafik bruges til at fremme en virksomheds produkt, tjeneste eller branding. Videoen kan suppleres med en overskrift, en beskrivelse og en CTA (call-to-action) knap.

Billedannonce på LinkedIn

En typisk billedeannonce på LinkedIn består af en enkelt grafisk komponent, såsom et billede eller et logo, som vises i annonceformatet. Dette kan være suppleret med en overskrift, en beskrivelse og en CTA (call-to-action) knap.

Her er de generelle specifikationer for en billedannonce:

 • Navn på annoncen (valgfrit): Op til 225 tegn
 • Introduktions tekst: Op til 150 tegn
 • Destination URL: Op til 2.000 tegn til destinationens link
 • Annonce billede: En JPG-, GIF- eller PNG-fil på 5MB eller mindre; det maksimale billedstørrelse er 7680 x 7680 pixels
 • Overskrift: Op til 70 tegn for at undgå forkortelse (men kan bruge op til 200 tegn)
 • Beskrivelse: Op til 100 tegn for at undgå forkortelse (men kan bruge op til 300 tegn)

Find alle specifikationer til billedannoncer på LinkedIn.

2. Videoannonce

En videoannonce refererer til en annoncetype, hvor en video bruges til at fremme en virksomheds produkt, tjeneste eller branding.

Videoannonce på LinkedIn

Det er vigtigt at bemærke, at videoannoncer på LinkedIn har visse tekniske specifikationer, der skal overholdes, såsom filformater, størrelser og længder. For eksempel skal videoen uploades i MP4-format og have en maksimal størrelse på 200 MB.

Her er de generelle specifikationer for en videoannonce:

 • Navn på annoncen (valgfrit): Op til 225 tegn
 • Introduktions tekst (valgfrit): Op til 600 tegn
 • Videolængde: 3 sekunder til 30 minutter (videoannoncer på LinkedIn, der er 15 sekunder eller kortere, har tendens til at performe bedst)
 • Filstørrelse: 75KB til 200MB
 • Frame rate: Mindre end 30 frames per sekund
 • Bredde: 640 til 1920 pixels
 • Højde: 360 til 1920 pixels
 • Aspect ratio: 1.778 til 0.5652

Find alle specifikationer til videoannoncer på LinkedIn.

3. Karruselannonce

En karruselannonce på LinkedIn er en annoncetype, der giver annoncører mulighed for at præsentere flere billeder og/eller videoer i en enkelt annonce. Brugere kan rulle gennem hver enkelt enhed i annoncen ved at sveipe til venstre eller højre.

Karruselannonce på LinkedIn

Hver enhed i karruselannoncen kan indeholde en overskrift, en beskrivelse og en CTA-knap, hvilket gør det muligt for annoncører at fremme flere produkter, tjenester eller funktioner i en enkelt annonce. Karruselannoncer kan placeres i brugerens nyhedsfeed og kan målrettes mod specifikke målgrupper.

Det er vigtigt at bemærke, at karruselannoncer på LinkedIn har visse tekniske specifikationer, der skal overholdes, såsom antallet af enheder, filformater og størrelser.

Her er de generelle specifikationer for en karruselannonce:

 • Navn på annoncen: Op til 255 tegn
 • Introduktions tekst: Op til 150 tegn for at undgå forkortelse på nogle enheder (totalt 255 tegn)
 • Kort: Mellem to og 10 kort
 • Maksimal filstørrelse: 10 MB
 • Maksimal billedstørrelse: 6012 x 6012 pixels
 • Formater for rich media: JPG, PNG, GIF (kun ikke-animerede)
 • Maksimalt to linjer i overskriftsteksten på hvert kort
 • Karaktergrænser: 45-tegn grænse for annoncer, der fører til en destinations-URL; 30-tegn grænse for annoncer med en Lead Gen Form CTA

Husk på, at overholdelse af disse specifikationer kan sikre, at dine carousel-annoncer på LinkedIn vil blive vist og fungere optimalt.

Find alle specifikationer til karruselannoncer på LinkedIn.

4. Tekstannonce

En tekstannonce på LinkedIn er en simpel annoncetype, der består af en overskrift, et billede, en kort beskrivelse og en destination URL. Tekstannoncer vises øverst og i højre side af LinkedIn’s desktop-feed, og de er en god mulighed, hvis du ønsker at opbygge stærke leads med en professionel målgruppe.

Tekstannonce på LinkedIn

Da tekstannoncer på LinkedIn kun består af en begrænset mængde tekst, er det vigtigt at fokusere på at skabe en overbevisende overskrift og beskrivelse, der kort og præcist forklarer hvad du tilbyder. Det er også vigtigt at sikre, at destination URL’en fører til en relevant side, hvor brugerne kan foretage den ønskede handling.

Tekstannoncer på LinkedIn har ligeledes visse tekniske specifikationer, der skal overholdes, såsom karaktergrænser for overskrift og beskrivelsestekstfeltet. Disse specifikationer kan variere afhængigt af annonceformatet og placeringen af annoncen.

Find alle specifikationer til tekstannoncer på LinkedIn.

5. Spotlight-annonce

En Spotlight-annonce på LinkedIn er en visuelt slående og fremtrædende annonce, der vises øverst i brugerens LinkedIn-feed. Denne annonceform giver mulighed for at bruge store billeder og engagerende tekst for at tiltrække opmærksomhed og øge brandbevidstheden.

Spotlight annonce på LinkedIn

Spotlight-annoncer er normalt placeret i en særskilt sektion øverst på LinkedIn-feedet og er markeret med et “Sponsorerede” -ikon, hvilket angiver, at de er annoncer. Den store størrelse og fremhævning af denne annonceform giver virksomhederne mulighed for at præsentere deres vigtigste budskaber eller produkter på en måde, der fanger brugernes opmærksomhed.

Tekniske specifikationer for Spotlight-annoncer på LinkedIn inkluderer billedstørrelser, tekstgrænser og andre tekniske krav, som annoncører skal overholde. Disse specifikationer kan variere afhængigt af annonceformatet og placeringen af annoncen.

Her er de generelle specifikationer for en spotlight-annonce:

 • Annoncebeskrivelse: Op til 70 tegn
 • Annonceoverskrift: Op til 50 tegn
 • Firmanavn: Op til 25 tegn
 • Billede: Foretrukken størrelse er 100 x 100px for JPG eller PNG
 • CTA: Op til 18 tegn
 • Tilpasset baggrund (valgfrit): Skal være præcis 300 x 250px og 2MB eller mindre

Find alle specifikationer til spotlight-annoncer på LinkedIn.

6. Følgeannonce

En følgerannonce på LinkedIn er en form for annoncering, der giver virksomheder mulighed for at promovere deres LinkedIn-side og opfordre brugere til at følge dem. Denne type annonce vises på brugernes feed på LinkedIn og har til formål at øge virksomhedens synlighed og tiltrække nye følgere til siden.

Følgeannonce på LinkedIn

Følgerannoncerne kan indeholde en beskrivelse af virksomheden, dens aktiviteter og værdier samt et billede eller video. Annoncen kan også indeholde et opfordrings-til-handling-element (CTA), hvor brugerne kan klikke for at følge virksomheden direkte fra annoncen. Følgerannoncer kan være en effektiv måde at opbygge en stærk LinkedIn-tilstedeværelse og opbygge et engageret følgerpublikum på.

Her er de generelle specifikationer for en følgerannonce:

 • Annoncebeskrivelse: Op til 70 tegn
 • Annonceoverskrift: Vælg en forudindstillet mulighed eller skriv op til 50 tegn
 • Firmanavn: Op til 25 tegn
 • Annoncebillede: Foretrukket størrelse er 100 x 100px for JPG eller PNG

Find alle specifikationer til følgeannoncer på LinkedIn.

7. Dokumentannonce

En dokumentannonce på LinkedIn er en annonce, der giver virksomheder mulighed for at promovere og dele deres dokumenter med potentielle kunder.

Dokumentannonce på LinkedIn

Dokumentet kan være i forskellige formater, såsom PDF, PowerPoint eller Word-dokumenter, og kan give en dybdegående indsigt i virksomhedens produkter eller tjenester. Annoncen kan indeholde en beskrivelse af dokumentet og en overskrift for at tiltrække opmærksomhed og interesse fra LinkedIn-brugere.

Når brugere klikker på dokumentannoncen, kan de enten downloade dokumentet direkte eller blive ført til en landingsside, hvor de kan få mere information om virksomheden og dens produkter eller tjenester.

8. Samtaleannonce

En samtaleannonce på LinkedIn er en type annonce, hvor virksomheder kan engagere sig direkte med deres målgruppe i en personlig samtale i form af en chat på LinkedIn.

Opdatering: I skrivende stund kan dette annonceformat ikke benyttes i EU pga. en lovændring.

Samtaleannoncer kan bruges til at give mere information om virksomhedens produkter eller services, besvare spørgsmål fra potentielle kunder eller endda guide dem gennem et købsforløb.

Det er en mere interaktiv måde at nå ud til din målgruppe på og kan hjælpe med at opbygge stærkere relationer med potentielle kunder.

Her er de generelle specifikationer for en samtaleannonce:

 • Navn på annoncen: Op til 255 tegn
 • Banner-kreativ (valgfrit og kun til desktop): Op til 300 x 250px. JPEG eller PNG.
 • Brugerdefineret fodnote og betingelser (kun): Op til 2.500 tegn
 • Introduktionsbesked: Op til 500 tegn
 • Billede (valgfrit): 250 x 250px ved hjælp af enten JPEG eller PNG
 • CTA-tekst: Op til 25 tegn
 • CTA-knapper per besked: Op til fem knapper
 • Beskedtekst: Op til 500 tegn

Find alle specifikationer til samtaleannoncer på LinkedIn.

9. Eventannonce

En eventannonce på LinkedIn er en type annonce, der promoverer et kommende arrangement, såsom et webinar, en konference eller en workshop. Den er designet til at generere interesse og øge deltagelse i arrangementet.

Eventannonce på LinkedIn

Eventannoncer kan omfatte forskellige elementer, såsom annoncebeskrivelse, begivenhedens navn, logo, dato, tid og sted. Annoncen kan også have et billede eller en video, der fremhæver arrangementets tema eller højdepunkter.

Det er vigtigt, at en eventannonce er opsigtsvækkende og relevant for den målgruppe, der er mest tilbøjelige til at deltage i begivenheden. Det er også vigtigt at inkludere en klar opfordring til handling (CTA), såsom tilmelding eller køb af billet.

Her er de generelle specifikationer for en eventannonce:

 • Navn på annoncen: Op til 255 tegn
 • Indledende tekst: Op til 150 tegn for at undgå afkortning (skrivebord højst 600 tegn)

Find alle specifikationer til eventannoncer på LinkedIn.

10. Meddelelses-annonce

Meddelelsesannoncer på LinkedIn er en type annonce, der giver dig mulighed for at sende beskeder til en LinkedIn-brugers indbakke.

Opdatering: I skrivende stund kan dette annonceformat ikke benyttes i EU pga. en lovændring. Derudover blev meddelelsesannoncer udfaset i maj 2023.

Disse annoncer vises ikke på LinkedIn-feedet, men sendes direkte til brugeren som en privat besked. Du kan bruge meddelelsesannoncer til at starte en personlig samtale med en potentiel kunde eller at sende en besked til en eksisterende kunde for at opbygge relationer eller annoncere en tjeneste eller et produkt.

Annonceformatet kan indeholde tekst, billeder, GIF’er, video og CTA’er, der kan tage brugerne til dit websted eller en LinkedIn-side.

Her er de generelle specifikationer for en meddelelsesannonce:

 • Emnefelt: Op til 60 tegn
 • CTA-knap tekst: Op til 20 tegn
 • Beskedtekst: Op til 1.500 tegn
 • Tilpassede vilkår og betingelser: Op til 2.500 tegn
 • Banner kreativ: JPEG, PNG, GIF (ikke-animeret). Størrelse: 300 x 250px

Find alle specifikationer til meddelelsesannoncer på LinkedIn.

11. Jobannonce

En jobannonce på LinkedIn er en mulighed for en virksomhed at markedsføre en ledig stilling til potentielle kandidater på LinkedIn-platformen.

Jobannonce på LinkedIn

Annoncen kan indeholde oplysninger om jobtitlen, beskrivelse af stillingen, kvalifikationer og krav til kandidater, samt oplysninger om virksomheden og dens kultur.

Jobannoncer kan også inkludere oplysninger om løn og fordele, samt eventuelle specifikke oplysninger om ansøgningsprocessen. LinkedIn giver mulighed for at målrette jobannoncer til specifikke målgrupper baseret på geografi, branche, færdigheder og uddannelsesniveau.

Her er de generelle specifikationer for en meddelelsesannonce:

 • Navn på annonce: Op til 255 tegn
 • Introduktions tekst: Op til 150 tegn for at undgå forkortelse af tekst (Desktop med maksimum 600 tegn); eventuel lovpligtig tekst skal indsættes her.

Find alle specifikationer til jobannoncer på LinkedIn.

Sådan kommer du igang med LinkedIn annoncering

Nu hvor du har fået indsigt i de mange annonceformater, som du kan gøre brug af på LinkedIn, kan vi passende kigge på hvordan du opretter din første LinkedIn-annonce. Følg disse trin og kom godt fra start med din LinkedIn annoncering i dag.

Trin 1: Opret en LinkedIn-side, hvis du ikke allerede har en

En virksomhedsside på LinkedIn giver dig mulighed for at dele nyheder, oprette jobopslag, engagere dig med dit publikum m.m.

Virksomhedsside på LinkedIn

Før du kan oprette en annonce på LinkedIn, skal du have en LinkedIn-side. Hvis du ikke allerede har en, kan du oprette en ved at følge disse trin:

 1. Gå til LinkedIn.com og log ind på din konto.
 2. Klik på “Til virksomheder” i øverste højre hjørne af skærmen.
 3. Rul ned og klik på Opret en virksomhedsside.
 4. Vælg sidetype og følg trinnene for at oprette din side.

Følg de ovennævnte trin for at oprette en side, og husk at dele relevant indhold og engagere dig med dit publikum.

Trin 2: Log ind i kampagneadministrator eller opret en konto

For at oprette en annonce på LinkedIn skal du logge ind på LinkedIns kampagneadministrator (Campaign Manager) eller oprette en konto, hvis du ikke allerede har en.

Kampagneadministrator på LinkedIn

Følg disse trin for at oprette en annoncekonto i kampagneadministrator:

 1. Gå til LinkedIn.com og log ind på din konto.
 2. Klik på “Annoncér” i øverste højre hjørne af skærmen.
 3. Følg trinnene for at oprette din konto, såfremt du ikke allerede har en. Når du har gennemgået alle trin skal du klikke på Acceptér og opret konto.

Efter din annoncekonto er oprettet viderestilles du automatisk til kampagneoprettelsen i kampagneadministrator.

Trin 3: Vælg din målsætning

Når du er logget ind i kampagneadministrator starter du med at oprette din kampagne og vælge din målsætning med annoncen.

Målsætning i Linkedin Ads annoncekonto

Følg disse trin for at oprette din kampagne og vælge målsætning:

 1. Klik på menuen “Opret” og derefter “Kampagne”.
 2. Vælg en kampagnegruppe. Hvis det er din første kampagne, så anbefaler vi at vælge standardgruppen og klikke “Næste”.
 3. Vælg nu din målsætning for kampagnen. En målsætning er den handling, som du ønsker dit publikum skal foretage sig, efter at have set din annonce. 

Afhængig af din målsætning vil du senere blive anbefalet de annonceformater, som bedst muligt understøtter målsætningen.

Trin 4: Byg din målgruppe

Næste trin er at bygge din målgruppe. Dette vil hjælpe LinkedIn med at levere dine annoncer til de mest relevante personer. I Danmark kan du målrette mere end 2,9 millioner brugere ud fra demografiske og geografiske oplysninger.

Målgruppe på LinkedIn

Følg disse trin for at bygge din målgruppe:

 1. Rul ned til sektionen “Målgruppe”.
 2. Afgræns din målgruppe til en beliggenhed.
 3. Vælg hvem der skal inkluderes i din målgruppe. Du kan f.eks. vælge ud fra jobtitler, virksomhedsnavn, branche, interesser m.m.

Du kan også tilpasse din målretning, ved at gøre brug af egne data til at målrette f.eks. dit websteds besøgende (retargeting) eller til at nå ud til kendte kontakte og konti.

Trin 5: Vælg dit annonceformat

Efter du har bygget din målgruppe er det tid til at vælge dit annonceformat. Afhængig af målsætningen du valgte i trin 3, vil du blive præsenteret for forskellige formater, som du kan vælge imellem.

Annonceformat på LinkedIn

Følg disse trin for at vælge annonceformat:

 1. Rul ned til sektionen “Annonceformat”.
 2. Vælg dit foretrukne annonceformat.

Det kan være en god idé at teste forskellige annonceformater, for at finde ud af, hvilke der giver den bedste respons fra din målgruppe.

Trin 6: Vælg placeringer

Lige under annonceformat kan du vælge hvilke placeringer din annonce skal vises på. LinkedIn er som udgangspunkt valgt, men du kan også udvide til LinkedIn Audience Network, som består af sider udenfor LinkedIns platform.

Placeringer på LinkedIn

Følg disse trin for at vælge placeringer:

 1. Rul ned til sektionen “Placering”.
 2. Fravælg eventuelt LinkedIn Audience Network.
 3. Ekskluder eventuelt irrelevante kategorier eller upload en udgiverliste over, hvor dine annoncer bør vises eller ikke bør vises.

Hvis du er ny til LinkedIn annoncering, så anbefaler vi at fravælge Audience Network, eftersom kvaliteten af din trafik med stor sandsynlighed vil falde. Audience Network kan på sin vis sammenlignes med Googles Displaynetværk og egner sig langt fra til alle målsætninger.

Derudover har du i denne sektion også mulighed for, at ekskludere irrelevante app- og webstedskategorier, hvor du ikke ønsker, at annoncen skal vises.

Trin 7: Opret dit budget og din tidsplan

Rul nu ned til “Budget og tidsplan” hvor du har mulighed for at angive et dagligt budget og/eller samlet budget for hele kampagnens levetid.

Budget og tidsplan på LinkedIn

Følg disse trin for at oprette dit budget og din tidsplan:

 1. Rul ned til sektionen “Budget og tidsplan”.
 2. Sæt dine indstilinger til budget og vælg din foretrukne budgivning.

Du kan sætte dit dagsbudget til blot 60 kr. eller højere, afhængig af din målgruppes størrelse. Pas på ikke at sætte budget for lavt, da det kan begrænse din annoncelevering og dermed kampagnens effektivitet.

Du har også mulighed for at sætte en start- og slutdato. Dette er f.eks. brugbart hvis du tilbyder en rabat som kun skal gælde i en måned.

Endeligt kan du vælge et optimeringsmål og en budstrategi, der kan hjælpe dig med at få flest mulige resultater ud af dit budget. Hvad du vælger her afhænger igen af din målsætning så overvej altid hvad der giver bedst mening i forhold til dette, ud fra de muligheder som LinkedIn giver dig.

Trin 8: Opsæt konverteringssporing

Dette er ikke et krav for at køre din annonce, men for at du kan spore hvor meget trafik og hvor mange resultater den genererer, så anbefaler vi altid at opsætte konverteringssporing.

Konverteringssporing på LinkedIn

Følg disse trin for at opsætte konverteringssporing:

 1. Rul ned til sektionen “Konverteringssporing”.
 2. Vælg de handlinger du allerede har sat op eller følg vejledningen til at opsætte LinkedIn Insight Tag samt hvordan du måler særlige handlinger på dit website med scriptet.

Kompleksiteten af denne opsætning afhænger hovedsagelig af, hvor mange konverteringer du ønsker at spore og platformen på din hjemmeside. Du kan f.eks. vælge at implementere sporingen ved at indlejre script direkte i din kildekode eller via et tagging-værktøj så som Google Tag Manager.

Trin 9: Opret din nye annonce

Du er nu kommer igennem alle indstillinger under Trin 2 i LinkedIns kampagneopsætning. Klik derfor på “Næste” for at blive videresendt til Trin 3 og oprettelsen af din annonce.

Opret annonce på LinkedIn

Følg disse trin for at oprette din nye annonce:

 1. Rul ned i bunden af skærmbilledet og klik på Næste.
 2. Klik på “Opret nye annoncer”.

Afhængig af dit valgte annonceformat, kan du blive bedt om at uploade kreativer så som et billede eller en video. Dit annonceformat kan ligeledes inkludere andre aktiver, så som en overskrift, URL og call-to-action knap.

Tag gerne et kig på LinkedIn Ads Guide for at få mere indsigt i alle specifikationer og krav.

Trin 10: Gennemse og lancer

Det sidste trin består i at gennemse din kampagne og tilføje betalingsoplysninger.

Start med at tage et kig på resultatprognosen i højre kolonne for at estimere effekten af din kampagne. Hvis alt ser rigtigt ud, er du klar til at lancere, hvilket du gør ved at klikke på “Start kampagne”.

Gennemse og lancer på LinkedIn

Trin 11: Mål effektiviteten

Når din kampagne er lanceret er det vigtigt, at du overvåger effekten over tid. Kig på hvor meget trafik, hvor meget engagement og resultater din annonce genererer og tilpas dine indstillinger eller annoncen efter behov.

Efter noget tid og afhængig af din konverteringssporing, vil du se flere målinger på din kampagne. Dette kan være alt fra antallet af eksponeringer til klik, engagement og resultater.

Bonus: 6 tips til at få succes med LinkedIn annoncer

Hvis du ønsker at annoncere på LinkedIn og øge din kampagnes effektivitet, er der nogle strategier, som kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater. Her er 6 hurtige tips til at forbedre din performance med LinkedIn annoncering.

1. Vær omhyggelig når du opbygger din målgruppe

At vælge den rette målgruppe er afgørende for din LinkedIn-annoncerings succes. Det betyder at du skal identificere din målgruppe og derefter målrette dine annoncer til den. Du kan bruge LinkedIn’s avancerede målretning til at nå ud til en specifik målgruppe baseret på en række faktorer som jobtitel, uddannelsesbaggrund, geografisk placering, branche og meget mere.

Husk også at analysere dine resultater og justere din målgruppe, hvis du ikke opnår de ønskede resultater. Du kan se på metrics som klikrater, konverteringsrater og omkostninger per klik for at evaluere din annoncerings succes og tilpasse din målgruppe og annonceringsstrategi.

Ved at vælge den rette målgruppe kan du øge annoncens relevans og performance og opnå bedre resultater med din LinkedIn-annoncering.

2. Brug visuelle elementer

Visuelle elementer som billeder og videoer kan hjælpe med at gøre dine annoncer mere iøjnefaldende og tiltrække opmærksomhed fra din målgruppe. Ifølge LinkedIn har annoncer med billeder en 20% højere klikrate end dem uden billeder, og videoer kan øge klikraten med op til 75%. Ved at bruge visuelle elementer kan du forbedre din annoncekvalitet og få bedre resultater.

Når du bruger visuelle elementer, er det vigtigt at vælge billeder eller videoer, der er relevante for dit budskab og din målgruppe. Brug billeder eller videoer, der afspejler din virksomheds værdier, og som fanger opmærksomhed med det samme. Du kan også tilføje tekst og grafik til dine billeder eller videoer for at understrege dit budskab og gøre det mere iøjnefaldende.

Husk også at optimere dine visuelle elementer til LinkedIn-annoncer. Sørg for, at billedstørrelsen og formatet er korrekt, og at dine videoer er af høj kvalitet og ikke for lange. Ved at bruge visuelle elementer kan du differentiere dine annoncer fra konkurrenterne og opnå bedre resultater med din LinkedIn-annoncering.

3. Brug en relevant og iøjefaldende overskrift

Din overskrift er det første, som dine potentielle kunder vil se, så det er vigtigt at gøre den relevant og iøjnefaldende. Du kan bruge et spørgsmål, en stærk påstand eller en opfordring til handling for at fange deres opmærksomhed.

Ifølge LinkedIn øges klikraten med 20% ved brug af overskrifter, der indeholder en spørgsmålstegn.

4. A/B-test dine annoncer

A/B-testing er en måde at teste to forskellige versioner af en annonce for at se, hvilken der fungerer bedst. Du kan teste forskellige elementer som overskrift, billedvalg, tekster og CTA’er for at finde ud af, hvad der resonnerer bedst med din målgruppe. Ved at bruge A/B-testing kan du optimere dine annoncer og forbedre din performance på LinkedIn.

LinkedIn tilbyder en A/B-testfunktion, der gør det nemt at teste forskellige annoncer. Du kan oprette to eller flere versioner af din annonce og derefter spore resultaterne for at se, hvilken annonce der præsterede bedst. Det er vigtigt at huske på, at du kun bør teste en variabel ad gangen, så du kan isolere, hvad der har haft indflydelse på resultaterne.

Ifølge LinkedIn øges konverteringsraten med op til 20% ved brug af A/B-testing. Ved at bruge denne teknik kan du finde ud af, hvad der fungerer bedst for din virksomhed, og tilpasse din annonceringsstrategi for at opnå de bedste resultater.

5. Brug retargeting

Retargeting er en måde at nå ud til potentielle kunder, der allerede har interageret med din virksomhed på LinkedIn, som f.eks. har besøgt din virksomhedsside, set en tidligere annonce eller downloadet et whitepaper.

Ved at målrette disse potentielle kunder kan du øge sandsynligheden for at opnå et positivt resultat, da de allerede har udvist interesse for din virksomhed. Ifølge LinkedIn øges konverteringsraten med 3 gange ved brug af retargeting sammenlignet med ikke-retargetede annoncer.

6. Optimer din landingsside

Når dine potentielle kunder klikker på din annonce, vil de blive ført til din landingsside. Det er vigtigt at optimere denne side, så den er relevant og engagerende for din målgruppe.Sørg for, at din landingsside er responsiv, hurtig til at indlæse, og at det er nemt at finde de oplysninger, som dine besøgende søger efter. Ifølge LinkedIn øges konverteringsraten med 80% ved brug af en dedikeret landingsside i stedet for en hjemmeside.

Afsluttende bemærkninger

LinkedIn annoncering kan være en kraftfuld måde at nå ud til din målgruppe og promovere din virksomhed. Men selvom det kan være nemt at komme i gang med oprettelsen af en annonce, er det mange gange en udfordring at finde den rette kombination af målgruppe, budskab, format og placering for at opnå de ønskede resultater.

LinkedIn er en professionel netværksplatform med mere end 900 millioner brugere verden over. Det er et ideelt sted at nå ud til beslutningstagere og professionelle inden for forskellige brancher og sektorer. Men konkurrencen på LinkedIn er også høj, og det kan være svært at skille sig ud fra mængden af annoncer og få din annonce til at blive bemærket.

For at få succes med din LinkedIn annoncekampagne er det derfor afgørende at have en veldefineret strategi og en dyb forståelse af din målgruppe og deres adfærd på LinkedIn. Det kræver også, at du konstant optimerer dine annoncer og tilpasser din strategi baseret på de resultater, du opnår.

Hvis du har brug for hjælp til at få mest muligt ud af din LinkedIn annoncekampagne, er vores specialister klar til at hjælpe dig. Vi kan hjælpe med alt fra oprettelse og målgruppeanalyse til annoncering og løbende optimering, så du kan opnå de ønskede resultater og øge din synlighed og rækkevidde på LinkedIn.

Kontakt os gerne på tlf. 2785 0203 for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå succes med LinkedIn annoncering.

Flere emner

Facebook annoncering

Facebook annoncering

Instagram annoncering

Instagram annoncering

TikTok annoncering

TikTok annoncering