Facebook annoncering: Komplet guide til Facebook Ads

Med mere end 2,9 milliarder aktive brugere på Facebook, er det ikke overraskende, at så mange virksomheder vælger at annoncere på mediet. I denne guide kigger vi nærmere på fordelene med Facebook annoncering og hvordan du kan bruge Facebook Ads til at tiltrække både trafik og nye kunder.

Facebook annoncering

Med tæt på 30% af verdens befolkning på Facebook – og en fortsat voksende brugerdatabase – så er Facebook fortsat et enormt stærkt marketingværktøj for de fleste virksomheder. Dette også på trods af, at annoncer på medier så som TikTik og Instagram fortsat vinder indpas på social media-scenen.

I denne guide udforsker vi verdenen indenfor Facebook annoncering i 2024, dens funktioner og hvordan du kan bruge Facebook til at skabe øget værdi i din virksomhed. Du vil lære hvad Facebook er for en størrelse, fordelene ved Facebook annoncer, hvilke annonceformater der findes og hvordan du kommer igang. Endeligt får du 6 nyttige tips til at forbedre din effektivitet.

Har din virksomhed brug for en komplet annoncestrategi for Facebook, så er du også velkommen til at kontakte vores Facebook specialister for en uforpligtende dialog. Vi kan både hjælpe med at få dine produkter foran målgruppen og skabe mere omsætning, med størst mulig effektivitet.

Ring på tlf. 2785 0203 eller kontakt os på mail for at få en gratis dialog om, hvordan du får succes med Facebook i din markedsføring.

Med det sagt er vi nu klar til at dykke ned i verdenen af Facebook.

Hvad er Facebook?

Facebook er en social medieplatform, som blev grundlagt af Mark Zuckerberg i 2004. Det er en af de største og mest populære sociale medieplatforme i verden, som giver brugerne mulighed for at oprette en profil, dele indhold, interagere med hinanden og følge andre brugere.

Hvad er Facebook?

Statistikker viser, at Facebook har mere end 2,9 milliarder månedlige aktive brugere på verdensplan. Det gør Facebook til den største sociale medieplatform i verden. Derudover er mere end 2 milliarder brugere aktive på Facebook hver dag, hvilket betyder, at brugerne anvender platformen meget regelmæssigt.

Facebooks brugere er også meget forskellige i alder og demografi. Unge voksne i alderen 18-24 år udgør den største aldersgruppe på platformen, men det er også meget populært blandt ældre voksne og ældre generationer. Facebook bruges også over hele verden og er populært i mange forskellige lande og kulturer.

Herunder finder du flere segmenterede tal på Facebook i Danmark:

 • Ifølge tal fra januar 2021 er der over 3,9 millioner aktive Facebook-brugere i Danmark, hvilket svarer til ca. 66% af den samlede befolkning i landet.
 • Af de danske Facebook-brugere er der flere kvinder end mænd. Kvinder udgør 53% af brugerne, mens mænd udgør 47%.
 • Den største aldersgruppe på Facebook i Danmark er personer i alderen 25-34 år, som udgør 25% af brugerne. Derefter følger aldersgruppen 35-44 år med 19% af brugerne og aldersgruppen 18-24 år med 17% af brugerne.
 • Facebook er også populært blandt ældre danskere, da 15% af brugerne er 55-64 år gamle og 11% er 65 år eller ældre.

I Danmark er Facebook ligeledes en vigtig platform for virksomheder og annoncører. Ifølge tal fra 2019 brugte danske virksomheder over 1,6 milliarder kroner på Facebook-annoncering, og mere end 40% af alle danske virksomheder havde en aktiv Facebook-side.

Læs videre og blog klogere på hvad Facebook annoncering er og hvordan du kan udnytte fordelene i din virksomhed.

Hvad er Facebook annoncering?

Facebook annoncering er en reklameplatform udviklet af Facebook, der giver virksomheder mulighed for at oprette og vise målrettede annoncer til Facebook-brugere.

En af de vigtigste fordele ved Facebook annoncering er muligheden for at målrette annoncer til specifikke målgrupper baseret på faktorer som demografi, interesser og adfærd. Dette gør det muligt for virksomheder at nå ud til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt og øge sandsynligheden for at opnå de ønskede resultater.

Med Facebook Ads kan du vælge imellem flere kampagnemålsætninger:

Kampagnemålsætninger med Facebook annoncering

Disse kampagnemålsætninger hjælper din virksomhed med at opnå specifikke markedsføringsmål og resultater, ved at tilbyde forskellige annonceformater og indstillinger, der er designet til at opnå bestemte mål.

Ifølge Facebook har mere end 3 millioner virksomheder brugt platformen til at oprette annoncer, og mere end 200 millioner mennesker har angivet på deres profiler, at de er interesseret i virksomheder eller brands.

Derudover viser undersøgelser, at annoncer på Facebook har en højere klikrate og konverteringsrate end annoncer på andre sociale medieplatforme, hvilket gør det til en vigtig kanal for virksomheder, der ønsker at øge deres synlighed og nå ud til potentielle kunder.

Facebook annoncering tilbyder også en række forskellige annonceringsformater og muligheder for at optimere annonceringskampagner, herunder muligheden for at måle og analysere resultatet af en kampagne i realtid.

I dag er Facebook annoncering en af de mest populære og effektive digitale marketingkanaler for virksomheder, da det giver mulighed for at nå ud til et stort antal brugere på tværs af forskellige aldersgrupper og geografiske placeringer.

Hvad koster Facebook annoncering?

Facebook er en af de mest populære platforme til digital annoncering. Prisen for at køre annoncer på Facebook kan variere afhængigt af en række faktorer, såsom målgruppe, konkurrence og annoncetype.

Facebook Ads har en auktionsbaseret prisstruktur, hvor virksomheder byder på at få deres annonce vist til deres målgruppe. Prisen for en annonce afhænger af, hvor mange andre virksomheder, der også byder på samme målgruppe og placering. Derudover har Facebook en række kvalitets- og relevanskriterier, som også påvirker prisen.

Herunder ses en oversigt over estimerede omkostninger ved Facebook annoncering:

GennemsnitBudstrategi
6,49 kr. ($0.94)Klikpris (CPC)
49,65 kr. ($7.19)Pris pr. 1.000 eksponeringer (CPM)
7,39 kr. ($1.07)Pris pr. like (CPL)
37,77 kr. ($5.47)Pris pr. download (CPA)

Tabellen er sat sammen på baggrund af et stort studie foretaget af AdEspresso, som bygger på et samlet spend på næsten $300 millioner. Vi har desuden skrevet en stor guide om hvad Facebook annoncer koster og hvad der påvirker priserne. Her kan du også finde tips til hvordan du reducerer din pris.

Nogle af de faktorer, der kan påvirke prisen på en Facebook-annonce, er:

 • Konkurrence: Hvis der er mange andre virksomheder, der også ønsker at nå den samme målgruppe, vil prisen på annoncering stige.
 • Annoncetype: Annoncetype kan også påvirke prisen på Facebook Ads. For eksempel kan annoncer med videoindhold være dyrere end annoncer med statisk indhold.
 • Budstrategi: Hvis virksomheder byder højt, vil det øge chancerne for, at deres annonce bliver vist. Men det kan også betyde, at de ender med at betale mere end nødvendigt for at få vist deres annonce.
 • Målgruppe: Målgruppen for annoncen kan også påvirke prisen. Hvis målgruppen er meget bred, vil det sandsynligvis være billigere end at målrette mod en smal, specialiseret målgruppe.
 • Relevans og kvalitet: Facebook har også en række kvalitets- og relevanskriterier, som kan påvirke prisen på annoncering. Jo højere relevansscore, jo billigere kan det være at vise annoncerne til målgruppen.

For at få den bedste pris på Facebook, er du nødt til at arbejde med din målgruppe og relevans, teste forskellige annoncetyper, overvåge og optimere din kampagner. Derudover har din branche og det rigtige budget også stor indflydelse på din gennemsnitlige klikpris.

Fordele ved Facebook annoncering

Facebook annoncering kan være en effektiv måde for din virksomhed at nå ud til målgruppen og opnå en række fordele. Samtidig viser et studie fra Hubspot, at Facebook var den mest populære platform iblandt marketingfolk i 2022.

Her er nogle af de vigtigste fordele:

 1. Øget synlighed: Facebook annoncering giver virksomheder mulighed for at nå ud til et stort antal mennesker på en relativt kort tid. Det er især nyttigt for virksomheder, der ønsker at øge deres synlighed og opmærksomhed på deres brand eller produkter.
 2. Bedere målretning: Facebook annoncering giver virksomheder mulighed for at målrette deres annoncer til en specifik målgruppe baseret på demografiske data, interesser og adfærd. Dette betyder, at virksomheder kan nå ud til potentielle kunder, der er mest tilbøjelige til at være interesserede i deres produkt eller service.
 3. Forbedret engagement: Facebook annoncering kan hjælpe virksomheder med at engagere deres målgruppe og opbygge en stærkere relation til dem. Dette kan opnås gennem målrettede annoncer, der er relevante og interessante for målgruppen.
 4. Øget trafik til hjemmesiden: Facebook annoncering kan hjælpe virksomheder med at øge trafikken til deres hjemmeside ved at linke direkte til den på annoncen. Dette kan også øge chancen for at potentielle kunder vil købe et produkt eller service, når de er på hjemmesiden.
 5. Bedre konverteringsrate: Facebook annoncering kan bidrage til at øge virksomhedens konverteringsrate ved at målrette annoncer til personer, der allerede har udvist interesse for deres produkt eller service. Dette kan øge chancen for, at de vil købe eller tage en ønsket handling på hjemmesiden. Ifølge en rapport fra Wordstream, havde Facebook annoncering i 2021 en gennemsnitlig konverteringsrate på 9,21%.
 6. Overvågning af annonceringseffektivitet: Facebook annoncering giver virksomheder mulighed for at spore og måle effektiviteten af deres annoncer. Dette kan hjælpe virksomheder med at justere og optimere deres annonceringsstrategier for at opnå bedre resultater over tid.

Samlet set kan Facebook annoncering være en effektiv og omkostningseffektiv måde for virksomheder at nå ud til deres målgruppe og opnå en række fordele. Så hvorfor ikke prøve det af og se, hvad Facebook-annoncer kan gøre for din virksomhed?

Annonceformater på Facebook

En af de vigtigste måder, hvorpå din virksomhed kan markedsføre sig på Facebook, er gennem annoncering. Heldigvis tilbyder platformen mange forskellige typer af annoncer, som du kan vælge imellem, afhængigt af dit mål og budget.

Her er en oversigt over de forskellige annoncetyper, som du kan vælge imellem:

 1. Billedannonce
 2. Videoannonce
 3. Karruselannonce
 4. Diasshowannonce
 5. Samlingsannonce
 6. Leadannonce
 7. Messenger-annonce
 8. Stories-annonce
 9. Lynoplevelse-annonce

Det store udvalg gør det muligt, at vælge en annoncetype, der matcher dit specifikke forretningsmål. Samtidig bidrager mulighederne til større fleksibilitet. F.eks. er billedannoncer en enkel og effektiv måde til at vise dine produkter på men med video kan du inkludere langt flere detaljer og et element der fanger din målgruppes opmærksomhed og skaber engagement.

Herunder finder du flere detaljer om de forskellige annonceformater:

1. Billedannonce

Billedannoncer er den mest grundlæggende annoncetype på Facebook. De giver virksomheder mulighed for at bruge enkeltbilleder til at promovere deres produkter, serviceydelser eller brand. Billedannoncer kan bruges på forskellige annonceformater, placeringer og billedformater.

Billedannonce på Facebook

Billedannoncer passer godt til kampagner med stærkt visuelt indhold, der kan vises i blot ét billede. Disse billeder kan være skabt fra illustrationer, design eller fotografi. Det er vigtigt at overveje, hvordan billedet afspejler din virksomheds brand og værdier, og om det passer til den specifikke kampagne.

Du kan oprette en billedannonce med blot et par klik ved at booste et eksisterende opslag med et billede fra din Facebook-side. Samtidig er det vigtigt, at vælge den rigtige målgruppe for din annonce, så den når ud til dem, der er mest sandsynlige til at reagere på den.

Billedannoncer er nemme at lave og kan vise dit produkt succesfuldt, hvis du bruger højkvalitetsbilleder. Det er vigtigt at tage tid til at vælge det rigtige billede, da det kan have en stor indvirkning på, hvordan din annonce præsenteres. Billedannoncer er velegnede til enhver fase af salgstragten – uanset om du vil øge brandkendskabet eller promovere en ny produktlancering for at øge salget.

Billedannoncer kan være begrænsende, eftersom du kun har et enkelt billede til at formidle dit budskab. Hvis du har brug for at vise flere produkter eller vise, hvordan dit produkt fungerer, er billedannoncen muligvis ikke det bedste valg. Overvej om et anden annonceformat, såsom karruselannonce, kan give dig mere plads til at vise flere billeder og funktioner af dit produkt. Det er vigtigt at vælge det rigtige annonceformat til din kampagne for at opnå de ønskede resultater.

En undersøgelse viser, at billeder skaber mere engagement på sociale medier end tekst. I gennemsnit får billeder på Facebook 120% flere interaktioner end tekst- og linkopslag. Derudover er det vigtigt at bemærke, at Facebook har en regel om, at annoncer ikke må indeholde mere end 20% tekst i billedet. Dette sikrer, at billedet er i fokus og budskabet er klart og enkelt.

2. Videoannonce

På samme måde som billedannoncer, tillader videoannoncer på Facebook virksomheder at bruge en enkelt video til at vise deres produkter, serviceydelser eller brand.

Videoannonce på Facebook

Videoannoncer er især nyttige til produktpræsentationer, tutorials og visning af bevægelige elementer. En video kan være op til 240 minutter lang, men det betyder ikke, at du bør bruge hele tiden! Kortere videoer er normalt mere engagerende, og Facebook anbefaler at holde sig til videoer under 15 sekunder.

Ulempen ved videoannoncer er, at de kræver mere tid og kan blive dyre at producere. En karusel- eller billedannonce kan være bedre egnet til enkle budskaber eller produkter, der ikke kræver demonstrationsvideoer.

Det er vigtigt at overveje, hvilken type indhold der fungerer bedst for dit brand og dine kampagner, og at vælge det annonceformat, der passer bedst til din målgruppe. Videoannoncer kan være en kraftfuld måde at præsentere dit brand på, men det er vigtigt at bruge tiden på at lave en engagerende video, der formidler dit budskab klart og effektivt.

Når du laver en videoannonce, er det vigtigt at tænke på din målgruppe og deres adfærd på Facebook. Hvis din målgruppe ofte ser videoer på deres mobiltelefoner, skal du sørge for, at din video er optimeret til mobilvisning. Det er også vigtigt at tænke på, hvor du vil placere din annonce på Facebook – på newsfeed, i stories eller i andre placeringer – og hvordan din video vil se ud i forskellige formater og størrelser.

3. Karruselannonce

Facebooks karruselannoncer viser op til 10 billeder eller videoer, som brugerne kan klikke sig igennem. Hver enkelt har sin egen overskrift, beskrivelse eller link.

Karruselannonce på Facebook

Karruselannoncer er et godt valg, når du vil vise en serie af forskellige produkter. Hvert billede i karrusellen kan endda have sin egen landingsside, der er specielt bygget til det pågældende produkt eller tjenesteydelse.

Annonceformatet er også nyttig til at guide brugerne igennem en proces eller vise en serie af relaterede produkter, ved at adskille hver del i forskellige sektioner af din karrusel.

Karruselannoncer kan give en stor fleksibilitet i forhold til at præsentere forskellige produkter eller tjenester i en annonce, og de kan også bidrage til at skabe en mere interaktiv og engagerende brugeroplevelse. Dog er det vigtigt at sørge for, at annoncen er let at navigere, og at billederne er i høj kvalitet og passer til formatet. En fordel ved karruselannoncen er også, at du kan få feedback på, hvilke billeder eller videoer, der fungerer bedst, så du kan optimere din annonces effektivitet.

Når du opretter en karruselannonce, er det vigtigt at tænke over, hvilken rækkefølge du vil præsentere produkterne i, og at sikre, at hver del af din karrusel bidrager til at formidle dit budskab og skabe interesse hos din målgruppe. Du bør også overveje, hvordan du vil måle annoncens succes og justere din strategi i overensstemmelse hermed.

4. Diasshowannonce

Diasshowannoncer på Facebook består af 3-10 billeder eller en enkelt video, der afspilles i en lysbilledshow. Disse annoncer er et godt alternativ til videoannoncer, fordi de bruger op til fem gange mindre data end videoer. Dette gør diasshowannoncer til det foretrukne valg for markeder, hvor folk har langsommere internetforbindelser.

Diasshowannonce på Facebook

Derudover er diasshowannoncer også en fantastisk måde at komme i gang med annoncering for personer uden erfaring inden for videoproduktion eller som har et begrænset budget til videoproduktion. Ved at bruge billeder i en præsentation kan du nemt og hurtigt skabe en visuel fortælling om dit produkt eller din tjeneste. Det er en god måde at teste og finjustere dit budskab, før du investerer tid og penge i mere avancerede annonceringsformater.

5. Samlingsannonce

Samlingsannoncer på Facebook minder lidt om karruselannoncer men tager dog brugeroplevelsen et skridt videre. Samlingsannoncer er nemlig mobile shoppingoplevelser, hvor brugerne kan bladre igennem din produktlinje. De er mere tilpasselige sammenlignet med karruselannoncen og fylder hele skærmen. Brugere kan tilmed købe produkter direkte fra annoncen.

Samlingsannonce på Facebook

Virksomheder kan også vælge at lade Facebooks algoritmer vælge, hvilke produkter fra din varekatalog der inkluderes for hver bruger. Dette kan øge effektiviteten af din samlingsannonce over tid.

Samlingsannoncer er et godt valg for store virksomheder, der sælger en bred vifte af produkter og tjenesteydelser. Mindre virksomheder med et mere begrænset produktudvalg kan være bedre egnet til andre annoncetyper så som karruselannoncen.

Med en samlingsannonce kan du tage din annonceoplevelse til det næste niveau ved at tilbyde en mere interaktiv oplevelse for brugerne. Ved at lade brugerne interagere med forskellige produkter og tjenester på en mere visuel måde, kan du skabe en mere engagerende annonceoplevelse, der kan føre til øget konvertering og salg.

6. Leadannonce

Leadannoncer er kun tilgængelige på mobile enheder, da de specifikt er designet til at gøre det nemt for brugerne at give dig deres kontaktoplysninger uden at skulle skrive meget. Dette ad-format er ideelt til at indsamle tilmeldinger til nyhedsbreve, tilmelde en person til en prøveperiode af dit produkt eller lade folk anmode om mere information fra dig. Faktisk har flere bilproducenter med succes brugt denne annonceform til at opfordre til prøvekørsler.

Leadannonce på Facebook

Leadannoncer fungerer ved at give brugerne mulighed for at udfylde en formular direkte inden for annoncen, som er forudfyldt med deres kontaktoplysninger, der allerede er tilgængelige på deres Facebook-profiler. Dette betyder, at brugerne kan indsende deres oplysninger med bare et par klik.

Med andre ord kan leadannoncer hjælpe med at fjerne barrierer for at indsamle kvalificerede leads ved at forenkle tilmeldingsprocessen og give en mere brugervenlig oplevelse. Det er dog vigtigt at huske på, at da leadannoncer kun er tilgængelige på mobile enheder, skal du sørge for, at din landingsside også er mobiloptimeret, så brugerne nemt kan fortsætte deres interaktion med din virksomhed.

7. Messenger-annonce

Messenger-annoncer vises i Facebooks Messenger-fane. Fordi det er, hvor folk bruger tid på at chatte med venner og familie, føles Messenger-annoncer mere personlige end at scrolle gennem billed- eller videoannoncer.

Messenger-annonce på Facebook

Brugere ser dine Messenger-annoncer blandt deres samtaler og kan trykke for at starte en samtale med dit brand. Disse annoncer er en god måde at få folk til at interagere med dit brand. For mindre virksomheder, der promoverer lokale produkter eller tjenester, kan Messenger-annoncer hjælpe med at starte samtalen.

Messenger-annoncer kan være en effektiv metode til at skabe en-to-en interaktioner med brugerne. Du kan bruge annoncerne til at besvare spørgsmål, planlægge en aftale eller give yderligere oplysninger om dit produkt eller din service. Messenger-annoncer kan også bruges i kombination med chatbots for at automatisere kundeservicen og give brugerne en bedre oplevelse.

8. Stories-annonce

Mobiltelefoner er designet til at blive holdt lodret. Stories-annoncer er en mobil-venlig fuldskærm, lodret videoformat, der tillader dig at maksimere skærmpladsen, uden at forvente at seerne skal dreje deres skærme.

Stories annonce på Facebook

Stories kan bestå af billeder, videoer og endda karruseller. Stories giver derfor mere kreativ frihed end almindelige billed- eller videoannoncer. Virksomheder kan lege med emojis, stickers, filtre, videoeffekter og endda augmented reality.

En ulempe ved Facebook Stories er dog, at de ikke vises i Facebook feeds, så brugerne måske ikke ser dem så meget som andre annonceformater på Facebook. Facebook Stories kræver også en anden formatering end video- eller billedannoncer, så du måske skal oprette originalt indhold specifikt til Stories.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom Stories-annoncerne ikke er placeret i Facebook feeds, har de stadig en høj rækkevidde, da de vises i appen Facebook Stories og Instagram Stories. Det er også vigtigt at huske på, at brugere af Stories-annoncer generelt er yngre og mere tilbøjelige til at interagere med indholdet, så det kan være en god mulighed for at nå en yngre målgruppe.

9. Lynoplevelse-annonce

Facebook lydoplevelser, tidligere kendt som kanvasannoncer, er mobile interaktive annoncer, der tillader brugere at interagere med dit promoverede indhold på Facebook.

Lynoplevelse annonce på Facebook

Med lynoplevelse-annoncer kan brugere klikke igennem en karruselvisning af billeder, bevæge skærmen i forskellige retninger samt zoome ind og ud af indholdet.

Facebook anbefaler at bruge fem til syv billeder og videoer i hver lynoplevelse-annonce for de bedste chancer for engagement. Færdiglavede skabeloner hjælper dig også med at spare tid og gentage dit centrale tema i hele annoncen.

Facebook lynoplevelser er en god mulighed for at præsentere og fortælle historien om dit brand, da de giver en mere interaktiv og dynamisk oplevelse for brugeren. Derudover kan annoncerne indeholde en række call-to-action-knapper, der kan tilpasses efter dine behov og mål, såsom at downloade en app eller besøge din hjemmeside. Det er også muligt at tracke brugerens adfærd og se, hvordan de interagerer med dit indhold i realtid, så du kan optimere annoncerne yderligere.

Sådan kommer du igang med Facebook annoncering

Hvis du vil annoncere på Facebook, så er det vigtigt, at du starter med at få dig en Facebook virksomhedsside. Herefter kan du navigere direkte til din annoncekonto eller Business Manager, for at oprette din første kampagne.

I denne guide tager vi dig igennem opsætningen i annoncekontoen (Ads Manager), som er stedet hvor du opsætter og administrerer dine annoncer på Facebook og i Messenger. Det er med andre ord en samlet suite, hvor du kan administrere alle aktiver i din annoncering på Facebook og overvåge effektiviteten over tid.

Trin 1: Vælg din kampagnemålsætning

Start med at logge ind i Ads Manager og vælge + Opret for at oprette din første Facebook annoncekampagne.

For at starte en ny kampagne skal du først vælge dit mål.

Kampagnemålsætning i Meta annoncekonto

Der er i skrivende stund seks kampagnemål tilgængelige for Facebook-annoncer. Disse er:

 • Kendskab: Introducer dit brand til et nyt publikum.
 • Trafik: Send brugere direkte til din hjemmeside, app eller Facebook Messenger-samtale.
 • Interaktion: Nå ud til et bredt publikum for at øge antallet af postengagementer eller sidefølger, øge deltagelse i dit arrangement eller opfordre folk til at gøre krav på et særligt tilbud.
 • Leads: Indsaml leads til din virksomhed via Facebook-annoncer.
 • Promovering af app: Få flere til at installere din app.
 • Salg: Find personer der er interesseret i at købe dine varer eller tjenester.

Vær opmærksom på, at konverteringmål så som Salg, der betaler du for hver handling og for eksponeringsmål så som Trafik, der betaler du for eksponeringer.

Vælg det mål, der bedst opfylder dit virksomhedsmål, og klik på Fortsæt.

Trin 2. Navngiv din kampagne

Navngiv din Facebook-annoncekampagne og angiv, om din annonce passer ind i nogen specielle kategorier så som kredit, beskæftigelse, bolig eller politik.

Navn og kampagneindstillinger i Meta annoncekonto

Det er vigtigt at vælge et passende navn til din annoncekampagne og også markere, om din annonce er relateret til ovenstående emner, så du overholder Facebooks annoncepolitikker.

Hvis du vil oprette en A/B-split test, kan du klikke på “Opret A/B-test” i A/B-testsektionen for at sætte denne annonce som din kontrol. Efter den er publiceret, kan du vælge forskellige versioner at køre mod din annonce. Det er som en grundregel altid en god idé, at teste forskellige versioner af din annonce for at se, hvilken der fungerer bedst for din målgruppe.

Rul lidt længere ned for at vælge, om du vil aktivere Advantage-kampagnebudget. Denne mulighed kan være nyttig, hvis du bruger flere annoncegrupper, men for nu kan du lade den være slukket.

Klik på Næste.

Nu er du klar til at fortsætte med at oprette din annonce.

Trin 3. Vælg dit budget og tidsplan

Vi går nu videre til at indstille dit annoncesæt i kampagnen. Her kan du oprette én eller flere annoncer, der deler indstillinger for, hvordan, hvornår og hvor annoncerne skal vises.

Øverst på siden har du mulighed for at tilknytte din Facebook virksomhedsside, som bliver vist sammen med annoncen.

Facebook virksomhedsside i Meta annoncekonto

Giv herefter dit annoncesæt et sigende navn og vælg gerne en lokation for den konvertering, som du ønsker at opnå under “Konvertering”. Det kan f.eks. være på dit website, i din app eller begge dele.

Konvertering i Meta annoncekonto

Bemærk: For at måle konverteringer er du også nødt til at opsætte en Meta-Pixel på dit website. Mere konkret er der tale om et script, som du sætter ind på dit website for at kunne måle annoncens effektivitet. Afhængig af kompleksiteten af dit website kan denne kode implementeres på flere måder.

Herefter kan du angive dit budget og en tidsplan for din kampagne.

Budget og tidsplan i Meta annoncekonto

I forhold til budgetindstillingerne har du 2 valgmuligheder:

Dagsbudget eller livstidsbudget i Meta annoncekonto

Du kan vælge imellem:

 • Dagligt budget: Indstil en maksimal daglig udgift.
 • Livstidsbudget: Indstil en maksimal udgift for hele din kampagne.

Dagsbudgettet er især nyttigt hvis din annonce skal køre på ubegrænset tid. Vælger du derimod et livstidsbudget, så har du også mulighed for at angive indstillinger til annonceplanlægning. F.eks. at annoncerne kun skal køre på bestemte tidspunkter. Dette kan være en fordel, hvis din virksomhed f.eks. kun leverer en tjenesteydelse på udvalgte tidspunkter.

Til højre kan du se, hvordan dine budgetvalg påvirker din målgruppedefinition, herunder estimeret målgruppestørrelse. Dette giver dig en bedre idé om din forventet rækkevidde i dit marked.

Målgruppedefinition i Meta annoncekonto

Estimeret rækkevidde i Meta annoncekonto

Forsøg her at holde din målgruppedefinition i det grønne interval.

Trin 4. Definer din målgruppe

Rul ned for at begynde at opbygge din målgruppe til dine annoncer.

Start med at vælge din målgruppes placering, alder, køn og sprog. Under placering kan du endda vælge at inkludere eller ekskludere byer over en vis størrelse.

Du kan også prioritere personer, der for nylig har vist interesse for det produkt eller den service, du sælger.

Når du opbygger din målgruppe, er det vigtigt at overveje, hvem du ønsker at nå med din annonce. Det kan være en god idé at tage udgangspunkt i din eksisterende kundebase og derefter udvide din målgruppe baseret på fælles interesser eller adfærdsmønstre.

Du kan også bruge Facebooks avancerede målgruppeværktøjer til at nå ud til en mere specifik målgruppe. Dette kan inkludere personer, der ligner dine eksisterende kunder eller personer, der har interageret med din virksomhed på Facebook eller Instagram.

Målgruppe i Meta annoncekonto

Igen bør du holde øje med målgruppestørrelsesindikatoren i højre side af skærmen, som giver dig en fornemmelse af dit potentielle annonceringsomfang. Herunder også den daglige rækkevidde og konverteringer. Disse estimater vil være mere præcise, hvis du har kørt kampagner før, da Facebook vil have mere data at arbejde med. Husk altid på, at dette er estimater og ikke garantier.

Brug nu feltet detaljeret målretning til specifikt at inkludere eller ekskludere personer baseret på demografi, interesser og adfærd. Det er vigtigt at du er meget specifik her. For eksempel kan du vælge at målrette personer, der er interesseret i både at rejse og vandre, men ekskludere personer, der er interesserede i backpacking.

Det er vigtigt at bruge tid på at finjustere din målgruppe, da dette kan have stor indflydelse på effektiviteten af din annoncekampagne.

Trin 5. Vælg dine placeringer på Facebook

Rul ned for at vælge, hvor dine annoncer skal vises. Hvis du er ny inden for Facebook-annoncering, er den enkleste og anbefalet løsning, at bruge Advantage+-placeringer.

Når du vælger denne mulighed, vil Facebook automatisk placere dine annoncer på tværs af Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network, når det er sandsynligt, at de får de bedste resultater.

Med mere erfaring kan du vælge Manuelle placeringer. Ved at vælge denne mulighed får du fuld kontrol over, hvor dine Facebook-annoncer vises.

Advantage+ eller Manuelle placeringer i Meta annoncekonto

Dine muligheder vil variere afhængigt af din kampagnemålsætning, men kan omfatte:

 • Enhedstype: Mobil, desktop eller begge dele.
 • Platform: Facebook, Instagram, Audience Network og/eller Messenger.
 • Placeringer: Feed, Stories, Reels, in-stream (til videoer), søgning, meddelelser, overlay og post-loop annoncer på Reels, søgning, i-artiklen og apps og sites (eksterne for Facebook).
 • Specifikke mobile enheder og operativsystemer: iOS, Android, feature phones eller alle enheder.
 • Kun når tilsluttet WiFi: Annoncen vises kun, når brugerens enhed er tilsluttet WiFi.

Det er vigtigt at vælge de rigtige muligheder, der passer til dit mål for kampagnen og din målgruppe. Hvis du f.eks. ønsker at nå en yngre målgruppe, kan det være en god idé at fokusere på placeringer i Stories eller Reels. Hvis du ønsker at fremme et nyt produkt, kan du overveje at bruge in-stream-annoncer, da de har vist sig at have en højere konverteringsrate.

Vælg også de enheder og operativsystemer, der er relevante for din målgruppe. Hvis din målgruppe primært bruger iPhones, kan du overveje at målrette dine annoncer til iOS-enheder. Det er også vigtigt at overveje, om du ønsker, at dine annoncer kun vises, når brugeren er tilsluttet WiFi, da det kan reducere dine annonceomkostninger.

Trin 6. Indstil brandsikkerhed og omkostningskontrol

Under Placeringer kan du også klikke på ‘Vis flere muligheder’ for at få vist indstillingerne til Brandsikkerhed. Brandsikkerhed forhindrer dine annoncer i at vist på steder der ikke bidrager til dit brand.

Brandsikkerhed i Meta annoncekonto

For eksempel kan du vælge at undgå følsomt indhold og tilføje specifikke blokeringslister. Blokeringslister kan ekskludere bestemte websteder, videoer og udgivere.

Når du er tilfreds med alle dine indstillinger, så tag et sidste kig på de potentielle estimater for din kampagnes rækkevidde til højre.

Klik nu på Næste for at blive sendt videre til oprettelsen af din annonce.

Trin 7. Opret din Facebook annonce

Endelig er det tid til at oprette din nye Facebook-annonce. Først skal du vælge din annonceformat og derefter indtaste teksten og medieaktiverne til din annonce. De formater, der er tilgængelige, vil variere afhængigt af det kampagnemål, du valgte i begyndelsen af denne proces.

Opret annonce i Meta annoncekonto

Start med at give din annonce et sigende navn.

Hvis du arbejder med et billede, skal du vælge dit medie fra din Facebook-galleri og vælge den rigtige beskæring for at udfylde din placering.

Brug forhåndsvisningsværktøjet til højre på siden for at sikre, at din annonce ser godt ud for alle potentielle placeringer. Når du er tilfreds med dine valg, skal du klikke på den grønne knap Offentliggør for at lancere din annonce.

Bonus: 6 tips til at få succes med Facebook Ads

Nu hvor du har lært at opsætte og publicere en Facebook-annonce, så kan vi samtidig give dig nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du kan forbedre effektiviteten af din kampagne.

Her er nogle hurtige tips til at forbedre dine annoncer på Facebook.

1. Vær opmærksom på Facebooks specifikationer 

For at du kan være sikker på at dine annoncer tager sig bedst ud på Facebook, så er du nødt til at designe dine annoncer efter Facebooks specifikationer.

Facebooks specifikationer ændrer sig konstant og dimensionerne varierer afhængig af om du kører en billed- eller videoannonce. På Facebook kan du finde specifikationer til hvert format og hver placering.

Husk også at du kan teste udseendet af din annonce når du opretter din annonce i Ad Manager. Dette både på tværs af desktop og mobile enheder.

2. Test dine Facebook annoncer

Det er vigtigt ikke at antage, hvad der virker og hvad der ikke gør, når det kommer til dine Facebook-annoncer.

Hver gang du prøver noget nyt, bør du teste det imod dine tidligere annoncer, så du kan se, om du laver forbedringer på de nøgletal, der betyder mest for dig.

Bedste praksis for Facebook annoncering ændrer sig konstant. Kun du ved, hvad der virker for dit specifikke publikum. Og den eneste måde, du kan holde den viden opdateret på, er ved at teste.

Når du har kørt din annonce i nogle dage, bør du undersøge resultaterne for at se, hvordan det går. Hvis det ser ud til at fungere, kan du overveje at øge budgettet for at nå ud til en endnu større målgruppe. Hvis det ikke går så godt som du havde håbet, kan du justere din målgruppe, dit budskab eller dine billeder og teste igen.

3. Fremhæv sociale beviser

Sociale beviser som kundeanmeldelser, anbefalinger og antallet af følgere på din virksomheds Facebook-side kan have en stor indvirkning på, om folk vælger at klikke på dine annoncer og købe dine produkter eller tjenester.

Ved at inkludere sociale beviser i dine annoncer kan du øge troværdigheden og tilliden til din virksomhed. Så sørg for at inkludere nogle positive anmeldelser eller nævne antallet af tilfredse kunder i dine annoncetekster eller billeder.

4. Brug iøjnefaldende billeder og grafik i dine annoncer

Når det kommer til Facebook-annoncer, er billeder ofte det første, der fanger en seers opmærksomhed. For at dine annoncer skiller sig ud og fanger folks opmærksomhed, skal du bruge billeder af høj kvalitet, der er relevante for dit budskab.

Prøv at bruge klare farver, fed tekst og unikke grafikker for at skabe visuelt tiltalende annoncer, der fanger din målgruppes opmærksomhed. Husk, at dine billeder ikke kun skal være attraktive, men også relevante for din målgruppe og det budskab, du forsøger at formidle.

Derudover skal du sørge for, at dine billeder er korrekt størrelse og formateret til de forskellige annonceplaceringer, du bruger. Dette vil hjælpe med at sikre, at dine annoncer ser godt ud, uanset hvor de vises.

5. Afprøv forskellige annoncetyper

Facebook tilbyder en bred vifte af annonceformater og placeringer, hver med deres egne styrker og svagheder. For at få mest muligt ud af dine Facebook-annoncer, er det vigtigt at eksperimentere med forskellige formater og placeringer for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for din virksomhed.

For eksempel kan nogle virksomheder finde ud af, at videoannoncer fungerer bedre end billedannoncer, mens andre kan have mere succes med karuselannoncer. På samme måde kan visse placeringer, såsom Facebook og Instagram feeds, være mere effektive end andre, såsom Audience Network eller Instant Articles.

Ved at teste forskellige annonceformater og placeringer kan du få indsigt i, hvad der appellerer mest til dit målgruppe, og optimere din annoncestrategi derefter. Sørg bare for at spore dine resultater omhyggeligt og justere din tilgang efter behov for at maksimere dit afkast på investeringen.

6. Brug Retargeting til at nå folk som allerede har vist interesse

Retargeting-annoncer er et kraftfuldt værktøj til at nå potentielle kunder, der allerede har interageret med din virksomhed. Du kan for eksempel målrette folk, der har besøgt din hjemmeside, tilføjet varer til deres indkøbskurv eller set dine videoer på Facebook.

Ved at vise annoncer til personer, der allerede har vist interesse for din virksomhed, kan du øge sandsynligheden for konverteringer og generere flere salg. Retargeting-annoncer har også tendens til at have højere klikrater og konverteringsrater end traditionelle annoncer, da de er mere relevante for seeren.

For at oprette remarketing-annoncer på Facebook kan du bruge funktionen Brugerdefinerede målgrupper til at målrette specifikke grupper af mennesker baseret på deres tidligere interaktioner med dit brand. Sørg blot for at tilpasse dine annoncer til hver målgruppe og brug overbevisende budskab og visuelt indhold for at opfordre til handling.

Afsluttende bemærkninger

Du har i denne guide lært hvad Facebook er for en størrelse, hvordan du kan bruge Facebook annoncering til at fremme din virksomhed og hvordan du hurtigt og nemt kan komme igang med at annoncere.

Det er ofte ikke svært at komme igang med annoncer på Facebook. Udfordringerne ligger ofte i at der er mange faktorer at tage hensyn til, såsom målgruppe, budskab, format og placering. Det kan derfor være svært at finde den helt rigtige kombination, der vil resonere med din målgruppe og levere de ønskede resultater.

Derudover er konkurrencen på Facebook stærk, da mange virksomheder kæmper om opmærksomhed fra de samme brugere. Dette kan gøre det svært at skille sig ud og få dine annoncer til at blive bemærket.

Hvis du synes Facebook annoncering lyder kompliceret eller ikke har tiden til at stå med hele ansvaret, så er du også velkommen til at tage kontakt til vores specialister. Vi kan hjælpe dig med alt fra opsætning til den løbende optimering.

Kontakt os gerne på tlf. 2785 0203 og få en uforpligtende dialog om, hvad Facebook annoncering og den rigtige strategi kan gøre for din virksomhed.

Flere emner

Kommer snart

Kommer snart

Kommer snart