Instagram annoncering: Få succes med Instagram i 2024

Instagram er ikke kun en populær platform, det er også et kraftfuldt markedsføringsværktøj for virksomheder. I denne guide vil du lære alt om Instagram annoncering, fordelene, annoncetyper samt hvordan du kommer igang. Derudover får du 6 nyttige tips til bedre resultater med Instagram Ads.

Instagram annoncering

Instagram er ikke blot en platform til personlig brug. Med Instagram kan din virksomhed komme i forbindelse med potentielle kunder, skabe brandbevidsthed og øge salget.

I denne guide vil vi udforske verdenen indenfor Instagram annoncering, dens funktioner og hvordan du kan bruge den til at vokse dit personlige brand eller din virksomhed. Du får blandt andet indsigt i hvad Instagram er for en størrelse, fordelene ved Instagram-annoncer, hvilke annonceformater der findes, hvordan du kommer igang og så får du 6 nyttige tips til forbedringer.

Søger du derudover en konkret strategi for din Instagram annoncering, så er du også velkommen til at kontakte vores specialister. Vi har hjulpet virksomheder i alle størrelser med at forbedre deres online tilstedeværelse, synlighed og salg igennem Instagram. Vi kan gøre det samme for din virksomhed.

Ring på tlf. 2785 0203 eller kontakt os på mail for at få en gratis dialog om, hvordan du kan få mere værdi med Instagram i din markedsføring.

Med det sagt er vi nu klar til at dykke ned i verdenen af Instagram.

Hvad er Instagram?

Instagram er en social medieplatform, der giver brugere mulighed for at dele visuelt indhold såsom billeder og videoer. Den blev grundlagt i 2010 af Kevin Systrom og Mike Krieger og var oprindeligt kun tilgængelig på iOS-enheder. I 2012 blev Instagram opkøbt af Facebook, hvilket hjalp platformen med at vokse endnu mere og udvide til andre operativsystemer som Android.

Instagram

En af de vigtigste funktioner på Instagram er brugen af hashtags, som gør det muligt for brugere at kategorisere deres indhold og gøre det nemmere for andre at finde det. Derudover har Instagram mange filtre og redigeringsværktøjer, som brugerne kan benytte til at forbedre deres indhold, inden de deler det.

I de seneste år har Instagram også introduceret nye funktioner såsom Instagram Stories, IGTV og Reels, som har gjort platformen endnu mere populær og engagerende.

I takt med at Instagram er vokset med over 2 milliarder aktive brugere, er mediet blevet til en af de mest populære sociale medieapps i verden. Den brede målgruppe betyder samtidig, at platformen er blevet yderst interessant for virksomheder og brands, der ønsker at nå ud til en bredere målgruppe og vil markedsføre deres produkter og tjenesteydelser.

Hvad er Instagram annoncering?

Instagram annoncering, også kendt som Instagram Ads, refererer til en form for betalt markedsføring, som giver virksomheder mulighed for at vise annoncer til Instagram-brugere, som kan være målrettet baseret på flere faktorer såsom alder, køn, interesser og adfærd.

Annoncerne eksponeres for brugerne, når de scroller igennem når de scroller igennem deres Instagram-feed eller Instagram-historier. Annoncerne kan samtidig tage mange forskellige former, herunder blive vist som billeder, videoer og karuselindhold.

Instagram-annoncer ser ud som normale opslag, men de har altid et “Sponsoreret” mærkat for at indikere, at de er en annonce. De har også ofte flere funktioner end et normalt opslag, såsom links, CTA-knapper og produktmærker.

Instagram annonce

Med mere end 2 millarder aktive brugere, så er det ikke underligt, at Instagram annoncer har klare fordele for virksomheder. Faktisk findes der i skrivende stund mere end 200 aktive virksomheder på Instagram og 90% af alle Instagram-brugere følgere mindst ét brand.

Samtidig mener 2 ud af 3 Instagram-brugere, at virksomheder lettere kan interagere og imødekomme kundernes behov, med en god tilstedeværelse på Instagram. Alt dette siger noget om, hvor stærkt Instagram er som et markedsføringsværktøj.

Hvad koster Instagram annoncering?

Prisen på Instagram-annoncer afhænger af det samlede budget, varighed og mål, du har sat for din kampagne. Du kan sætte et dagligt eller livstidsbudget for dine Instagram-annoncer, så det er op til dig, hvor meget du vil bruge. Der er med andre ord ikke noget krav til forbrug, men Meta anbefaler dog at starte med mindst $5,00 pr. dag.

Mens der ikke er nogen gennemsnitlig eller benchmark pris, kan nogle prisfaktorer omfatte:

 • Dit specifikke målgruppe-mål
 • Konkurrenceevnen i din branche
 • Tidspunktet på året (omkostningerne stiger ofte i Q4 under ferieindkøbsperioder som Black Friday)
 • Dit valgte placering (omkostningerne kan variere mellem annoncer, der vises på Facebook vs. Instagram)

Annoncører kan sætte deres maksimale bud for hver auktion eller lade Instagram optimere dem automatisk. Så hvis du er ny til at annoncere gennem Instagram, er det bedst at starte med et lavt maksimalt bud for at opnå noget erfaring og mere viden om hvad der virker for din virksomhed.

Når du har opnået tilstrækkelig indsigt i det konkurrenceprægede landskab for din valgte branche og demografi, kan du beslutte, om det er nødvendigt at hæve din klikpris.

Den bedste måde at evaluere dit budget på er at oprette en kladdekampagne i Instagram Ad Manager og kigge efter modulerne “Målgruppedefinition” og “Estimerede daglige resultater”. Disse moduler vil blandt andet fortælle dig, om dine budgetindstillinger vil være tilstrækkelige til at nå din ønskede målgruppe, inden for den ønskede kampagnevarighed.

Fordele ved Instagram annoncering

Instagram annoncering er en af de mest populære og effektive måder at markedsføre dit brand og nå din målgruppe på sociale medier. Her er nogle af fordelene ved at bruge Instagram-annoncer:

 • Større rækkevidde: Instagram er en af de mest populære sociale medieplatforme i verden med mere end 1 milliard aktive brugere hver måned. Ved at bruge Instagram-annoncer kan du nå ud til en stor og varieret målgruppe, som du måske ikke ville have nået ellers.
 • Bedre målretning: Instagram-annoncer giver dig mulighed for at målrette dine annoncer til en specifik målgruppe baseret på demografi, interesser, adfærd og mere. Dette hjælper dig med at nå ud til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt og øger sandsynligheden for, at dine annoncer konverterer til handlinger.
 • Højere engagement: Instagram er kendt for at have en høj engagementrate sammenlignet med andre sociale medieplatforme. Ved at bruge Instagram-annoncer kan du øge dit engagement yderligere ved at opfordre din målgruppe til at interagere med dine annoncer og deltage i konkurrencer og kampagner.
 • Bedre brandbevidsthed: Instagram-annoncer giver dig mulighed for at øge din brandbevidsthed ved at eksponere dit brand for en større målgruppe. Ved at bruge visuelt appellerende billeder og videoer i dine annoncer kan du forbedre din brandkendskab og skabe en mere positiv opfattelse af dit brand.
 • Bedre investeringsafkast: Ved at bruge Instagram-annoncer kan du opnå en bedre ROI (Return on Investment) sammenlignet med traditionelle markedsføringsmetoder. Instagram-annoncer er en mere omkostningseffektiv måde at markedsføre dit brand på, og ved at målrette de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt kan du opnå bedre resultater for dine penge.

Så hvis du vil nå ud til din målgruppe på en effektiv måde og øge din brandbevidsthed og engagement på sociale medier, kan Instagram-annoncer være en god investering for dit brand. Ved at målrette dine annoncer til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt kan du opnå bedre resultater for dine penge og øge din ROI. Så hvorfor ikke prøve det af og se, hvad Instagram-annoncer kan gøre for dit brand?

Annonceformater på Instagram

Når det kommer til annoncer på Instagram, så er det vigtigt at vælge det rigtige annonceformat til dit budskab. Heldigvis findes der mange forskellige format at vælge imellem på Instagram, inklusiv:

 1. Billedannonce
 2. Story annonce
 3. Videoannonce
 4. Karrusel annonce
 5. Samlingsannoncer
 6. Udforsk annonce
 7. Shopping annonce
 8. Reels annonce

Det store udvalg betyder, at du kan vælge den bedste annonce-type, der matcher dine specifikke forretningsmål. Instagram-annoncer understøtter nu seks forenklede kampagnemål. Opfordringsmuligheder vil variere baseret på den annonce-type og det mål, du vælger.

Instagrams forskellige annoncetyper og mål er designet til at give annoncører fleksibilitet og mulighed for at skræddersy deres annoncer efter deres behov og mål. For eksempel er billedeannoncer enkle og en effektiv måde at vise dine produkter på, mens Reels-annoncer er designet til at øge opmærksomheden og engagementet med din målgruppe på en underholdende og kreativ måde.

Herunder finder du flere detaljer om de forskellige annonceformater:

1. Billedannonce

En Instagram-annonce med et enkelt billede kan blive vist i kvadratisk, liggende eller lodret format.

Billedeannonce på Instagram

Instagram billede-annoncer er bedst egnet til kampagner med overbevisende visuelt indhold, der kan formidles i et enkelt billede. Disse billeder kan oprettes fra fotos i høj kvalitet eller design og illustration.

Det er også muligt at tilføje tekst til billeder. Dog anbefaler Instagram at begrænse pålagt tekst så meget som muligt af hensyn til tilgængelighed og bedste resultater.

Billeder kan være en stærk måde at tiltrække opmærksomhed og skabe en umiddelbar følelsesmæssig forbindelse med din målgruppe. For eksempel kan en smukt udført foto af dit produkt skille sig ud på en brugers feed og inspirere dem til at klikke på din annonce for mere information.

2. Story annonce

En Story-annonce er en fuldskærms billed- eller video-annonce, der vises mellem brugernes historier.

Story annonce på Instagram

Instagram Stories er en velanvendt del af appen, med over 500 millioner Instagram-brugere, der ser Stories hver dag. Engagementet er ofte højere med Stories-annoncer, da formatet dækker hele mobilskærmen og føles meget mere gennemtrængende end annoncer i feedet.

De bedste Instagram Stories-annoncer ser ud og føles som normale Stories og skiller sig ikke ud som annoncer. Når man designer Stories-annoncer, kan virksomheder bruge alle organiske Instagram Stories-funktioner som filtre, tekst, GIF’er og interaktive stickers.

Stories-annoncer kan bruge statiske billeder, videoer og carousels. Opfordring til handling præsenteres som et swipe-up link i bunden af historien.

Instagram Stories er en vigtig del af Instagram-oplevelsen for mange brugere, og Stories-annoncer giver virksomheder mulighed for at engagere deres målgruppe på en mere kreativ og visuel måde.

Her er de anbefalede specifikationer til Instagram Story-annoncer:

 • Filtype: .MP4 eller .MOV
 • Længde: Op til 15 sekunder (længere videoer kan klippes i flere Stories)
 • Anbefalet størrelse: Upload den højeste opløsning, der er tilgængelig og som opfylder filstørrelses- og forholdsbegrænsninger.
 • Maksimal video-filstørrelse: 30MB
 • Forhold: 9:16 og 16:9 til 4:5
 • Minimum bredde: 500 pixels
 • Minimum aspect ratio: 400 x 500
 • Maksimum aspect ratio: 191 x 100 eller 90 x 160
 • Komprimering: H.264-komprimering anbefales
 • Kvadratiske pixels, fast frame rate, progressiv scanning og stereo AAC-lydkomprimering ved 128+ kbps.

Hold gerne 14% (~250 pixels) af toppen og bunden af videoen fri fra essentielt indhold. I dette område kan det blive blokeret af profilbilledet eller opfordringen til handling.

3. Videoannonce

En videoannonce kan blive vist i kvadratisk eller liggende format bortset fra i Instagram Stories.

Videoannonce på Instagram

Instagram videoannoncer er en fantastisk måde at fremvise dit produkt eller tjenesteydelse på en engagerende og iøjnefaldende måde. Du kan bruge videoannoncer til at demonstrere, hvordan produkter fungerer, fremhæve unikke funktioner eller blot fortælle din brandhistorie.

Videoannoncer i feedet kan være op til 60 minutter lange, men kortere videoer er normalt mere effektive og det vi som regel anbefaler. 

Videoannoncer kan også bruges i Instagram Stories, hvilket kan give en mere intensiv oplevelse for brugerne og øge engangementet.

Videoer kan være en fantastisk måde at opbygge forbindelse med din målgruppe på, og videoannoncer på Instagram er en mulighed for at fremme din virksomhed på en kreativ og effektiv måde.

Her er de anbefalede specifikationer til Instagram feed video annoncer:

 • Filtyper: .MP4 eller .MOV
 • Længde: 3 til 60 sekunder
 • Forhold: 9:16
 • Anbefalet størrelse: Upload den højeste opløsning, der er tilgængelig, som opfylder filstørrelse og forhold begrænsninger.
 • Maksimal filstørrelse: 30 MB
 • Maksimal billedfrekvens: 30 fps
 • Minimum bredde: 500 pixels
 • Compression: H.264 kompression anbefales
 • Kvadratiske pixels, fast billedfrekvens, progressiv scan og stereo AAC lydkompression ved 128kbps+

Det er vigtigt at overholde disse specifikationer for at sikre, at din videoannoncering vises korrekt og i høj kvalitet på Instagram-feedet.

4. Karrusel annonce

En karrusel-annonce vises i kvadratisk eller lodret format i Nyheder og Stories, med en call-to-action-knap eller et swipe-up-link, der fører brugeren direkte til din hjemmeside.

Karrusel annonce på Instagram

Denne annonceformat er meget alsidig og giver dig mulighed for at vise flere produkter eller dele en fortælling i en enkelt annonce. Du kan bruge karrusel-annoncer til at vise en samling af relaterede produkter eller dele en historie i flere dele. Op til 10 billeder eller videoer kan vises i en enkelt annonce, og hver slide kan have sin egen unikke call-to-action.

Du kan f.eks. bruge karrusel-annoncer til at:

 • Vise en samling af relaterede produkter
 • Fortælle en historie i flere dele
 • Dele op til 10 billeder eller videoer

Karrusel-annoncer er også et godt valg, hvis du vil øge engagement og interaktion med dine følgere, da de kan engagere sig med dine annoncer ved at swipe gennem billederne og se mere om dit produkt eller din historie.

5. Samlingsannonce

En samlingsannonce omfatter en covervideo eller -billede med yderligere tre mindre billeder i et gitterlayout.

Samlingsannonce på Instagram

Når kunder klikker på din samling-annonce for at se mere eller læse, bliver de straks ført til en visuel oplevelse, der indlæses hurtigt og leveres af Instant Experience – alt sammen uden at forlade Instagram. Med samling-annonceformatet kan folk let og engagerende skifte fra at udforske til at købe.

Kollektionsannoncer er bedst egnet til e-handelsmærker, da de giver brugerne mulighed for at købe produkter direkte fra annoncen. Når en bruger klikker på annoncen, bliver de dirigeret til en Instagram øjeblikkelig butik, hvor de kan lære mere om produktet og fortsætte med at købe.

Instagram-kollektionsannoncer er en effektiv måde at promovere og sælge produkter på Instagram på. Ved at kombinere karuselannoncer og shoppingannoncer, giver kollektionsannoncerne en interaktiv og sømløs oplevelse for brugerne, som kan føre til flere konverteringer og øget salg.

6. Udforsk annonce

Annoncører kan bruge “Udforskning på Instagram” til at levere annoncer baseret på en given brugers interesser, når brugeren klikker på forstørrelsesglasset på startsiden på Instagram. Udforsk-annoncer kan både bestå af billeder og video.

Når nogen klikker på et video- eller billedfelt på startsiden af Udforskning, kommer de ind på feeded, hvor de kan se annoncer i deres browseroplevelse, hvilket ser ud som i Instagram-feedet.

Udforskning annonce på Instagram

Annoncer på startsiden af Udforskning på Instagram vises som 2×2 felter i gitteret for Udforskning med din virksomheds kontonavn, en sponsoreret etikette og handlingsknap, som du selv vælger.

Udforskning annonce på Instagram

Brugere kan klikke på feltet for at se din annonce i deres feed og fortsætte med at rulle ned, hvilket viser en blanding af annoncer og organiske opslag.

Udforsk annoncer ligner andre Instagram-annoncer, idet de kan indeholde billeder, videoer og karuselformater. Derfor er det ikke nødvendigt at producere helt nye annoncer for at blive vist i denne placering. Du kan blot bruge dine eksisterende Instagram-annoncer.

Disse annoncer er dog specifikt rettet mod brugere, der browser i Explore feedet, i stedet for at blive vist i en brugers almindelige feed eller i stories. Når en bruger klikker på en Udforsk annonce, kan de blive ført til en bestemt landingsside eller til annoncørens Instagram-profil.

Samlet set giver Udforsk annoncer virksomheder en mulighed for at nå ud til nye potentielle kunder, som måske ikke allerede følger deres brand eller engagerer sig i deres indhold på Instagram.

7. Shopping annonce

Med 44% af Instagram-brugerne, der shopper på platformen hver uge, er det ikke underligt, at Instagram har forbedret sine e-handelsfunktioner markant i løbet af de sidste 1-2 år.

Med Instagrams nyeste Shopping-funktioner kan brugere nu se og købe produkter uden at forlade appen (begrænset til virksomheder med Instagram Checkout aktiveret).

Shopping-annonce på Instagram

Instagram Shopping-annoncer fører brugerne direkte til en produktbeskrivelsesside inden for Instagram-appen. De kan derefter købe gennem din mobilwebsite.

For at køre Shopping-annoncer skal du sætte din Instagram Shopping-katalog op.

Instagrams stigende fokus på e-handel afspejler den stigende trend i online shopping og har gjort det lettere for virksomheder at nå ud til deres målgruppe og øge salget. Instagram Shopping-annoncer er en vigtig funktion for e-handelsvirksomheder, der ønsker at fremme deres produkter på platformen og generere flere salg.

8. Reels annonce

Med Reels-annoncer vises din annonce på fanen Reels i Instagram. Reels-annoncer vises mellem Reels, med lignende specifikationer som Stories-annoncer (fuldskærms vertikale videoer) og kan vare op til 60 sekunder.

Reels annonce på Instagram

Dvs. at annoncerne indsættes mellem organisk Reels-indhold og folk kan interagere med dem ved at kommentere, synes godt om, se, gemme eller helt springe Reels-annoncen over. Derudover vil de blive med at spille uendeligt, med mindre brugeren stopper dem.

Reels-annoncer skal indeholde lyd eller musik for at være godt integreret med de organiske Reels. Alle Instagram Reels-annoncer vil desuden blive vist med et sponsoreret mærke under kontonavnet.

Reels er en funktion på Instagram, der giver brugerne mulighed for at optage og dele 15-60 sekunders videoer, med musik og effekter. Reels er blevet en populær funktion på platformen og tiltrækker både enkeltpersoner og virksomheder.

Med annonceringsmulighederne på Reels kan virksomheder nå ud til deres målgruppe på en ny måde og øge synligheden og engagementet på deres indhold.

Sådan kommer du igang med Instagram annoncering

Hvis du vil markedsføre dit indhold på Instagram, er der to muligheder for at oprette annoncekampagner: du kan enten booste et allerede eksisterende opslag, eller du kan oprette en helt ny annonce i Meta Ads Manager (tidligere kendt som Facebook Ads Manager).

Det er nemt at booste et eksisterende opslag direkte fra Instagram-appen – det kræver blot et par tryk – men hvis du ønsker at tilpasse din kampagne med mere avancerede muligheder, bør du oprette en annonce i Instagram Ads Manager.

I det følgende vil vi gennemgå begge metoder, så du kan vælge den, der passer bedst til dit formål.

Metode 1: Brug Instagram Boost

Hvis du ønsker at annoncere på Instagram, er den nemmeste måde at starte på at promovere et eksisterende opslag. Dette er en funktion, der minder om Facebooks “Boost opslag” mulighed.

Hvis du allerede har et opslag, der performer godt i form af engagement (likes, kommentarer, delinger mv.), kan du hurtigt skalere succesen op ved at promovere det direkte fra Instagram-appen – og vise det til nye mennesker, der endnu ikke følger dig.

For at kunne gøre dette, skal du have en erhvervskonto eller en skaberkonto på Instagram. Derudover skal du have en tilknyttet Facebook-forretningsside.

Når alt dette er på plads, er det så simpelt som at klikke på “Boost opslag” på det opslag, du ønsker at lave til en annonce.

Efter du har klikket på “Boost opslag” har du mulighed for at angive et mål med annoncen. Du kan blandt andet fortælle Instagram, at du ønsker flere besøg på din profil, flere besøg til din hjemmeside eller flere beskeder som inkluderer flere WhatsApp-beskeder.

Herefter skal du definere den målgruppe, som du ønsker at vise annoncen til. Du kan vælge at lade Instagram selv definere dette som baserer sig på dine følger-data. Alternativt kan du vælge at opsætte din egen målgruppe via Instagrams målretningsmuligheder i Boost.

Sæt nu et dagligt budget og angiv hvor lang tid du ønsker at annoncen skal køre. Her kan du vælge at sætte et antal dage eller lade annoncen køre uendeligt indtil du manuelt pauser den.

Afslut ved at klikke på “Boost opslag” under Gennemgang når du er klar til at gå live. Det var alt! Dine annonce vil nu blive gennemset og godkendt af Facebook. Så snart den går live kan du følge med i hvilke resultater du får under Promovering-fanen i din Instagram-profil.

Metode 2: Brug Meta Business Manager

Hvis du vil udnytte alle Instagrams annonceringsmuligheder, kreative værktøjer og rapporteringsfunktioner fuldt ud, så kan du med fordel oprette en annoncekonto i Meta Business Manager. Fordi Instagram ejes af Meta, så er annoncekontoen det primære værktøj til at administrere Instagram-annoncer.

Selvom oprettelse af annoncekampagner kan kræve ekstra indsats med Business Manager, så vil vores trinvise vejledning hjælpe dig med at navigere gennem processen.

Trin 1. Opret en ny Instagram kampagne

Start med at gå til din Meta annoncekonto og klik +Opret.

Meta annoncekonto

Trin 2. Vælg din kampagnemålsætning

Du kan vælge at sammenkæde din annonce med en eksisterende kampagne eller starte en ny fra bunden.

For at starte en ny kampagne skal du først vælge dit mål.

Kampagnemålsætning i Meta annoncekonto

Der er seks kampagnemål tilgængelige for Instagram-annoncer. Disse er:

 • Kendskab: Række ud til det største antal personer, der sandsynligvis vil huske din annonce.
 • Trafik: Send personer direkte til din hjemmeside, Instagram Shop eller app.
 • Interaktion: Øg visninger, likes, kommentarer og delinger på dine Instagram-indlæg.
 • Leads: Indsaml leads til din virksomhed via Instagram-annoncer. Eller opfordr dem til at dele oplysninger i bytte for indhold.
 • Promovering af app: Fremme app-engagement og -installationer.
 • Salg: Find personer, der sandsynligvis vil købe dine varer eller tjenester, og øg salget.

Vælg det mål, der bedst matcher dine mål, og klik på Fortsæt.

Trin 3. Navngiv din kampagne

Efter du har valgt din kampagnemålsætning skal du navngive din kampagne. Her anbefaler vi at vælge et navn som er i tråd med den målsætning du har sat for kampagnen, hvilket gør det nemmere for dig at holde styr på dem.

Navn og kampagneindstillinger i Meta annoncekonto

Når du har angivet dit kampagnenavn klikker du på Næste.

Trin 4. Vælg dit budget og tidsplan

Du får nu mulighed for at indstille dit annoncesæt i kampagnen. I dit annoncesæt kan du oprette én eller flere annoncer, der deler indstillinger for, hvordan, hvornår og hvor de skal køres.

I et annoncesæt gælder de valg, du foretager på annoncesætniveau, automatisk for alle annoncer i gruppen. Det er her du definerer indstillinger såsom placering, målgruppe og eventuelt lokation for konvertering.

Start med at give dit annoncesæt et sigende navn og vælg gerne en lokation for den konvertering, som du ønsker at opnå under “Konvertering”. Det kan f.eks. være på dit website, i din app eller begge dele.

Konvertering i Meta annoncekonto

Bemærk: For at måle konverteringer er du også nødt til at opsætte en Meta-Pixel på dit website. Meta-pixlen er et stykke kode, som du sætter ind på dit website for at kunne måle annoncens effektivitet. Afhængig af kompleksiteten af dit website kan denne kode implementeres på flere måder.

Herefter kan du angive dit budget og en tidsplan for din kampagne.

Budget og tidsplan i Meta annoncekonto

I forhold til budgetindstillingerne har du 2 valgmuligheder:

Dagsbudget eller livstidsbudget i Meta annoncekonto

Du kan vælge imellem:

 • Dagligt budget: Indstil en maksimal daglig udgift.
 • Livstidsbudget: Indstil en maksimal udgift for hele din kampagne.

Hvor dagsbudgettet er nyttigt til altid-aktive annoncer, så er livstidsbudgettet oplagt til kampagne der har en klar slutdato. Vælger du et livstidsbudget, så har du også mulighed for at angive indstillinger til annonceplanlægning, hvilket kan være en fordel afhængig af din virksomheds branche.

Under “Annonceplanlægning” kan du vælge at køre annoncer kontinuerligt (mest almindeligt) eller kun på bestemte tidspunkter af dagen. Det kan for eksempel være hvis din virksomhed kun leverer i et udvalgt tidsrum om aftenen. F.eks. levering af mad.

Imens du justerer disse indstillinger, vil du se at din målgruppedefinition og estimeret rækkevidde ændrer sig i højre kolonne. Dette giver dig en bedre idé om dit budgets forventede rækkevidde og effektivitet.

Målgruppedefinition i Meta annoncekonto

Estimeret rækkevidde i Meta annoncekonto

Forsøg her at holde din målgruppedefinition i det grønne interval.

Trin 5. Definer din målgruppe

Nu er det tid til at vælge din målgruppe for kampagnen. Du kan enten bruge en tidligere gemt målgruppe eller oprette en ny målgruppe.

Målgruppe i Meta annoncekonto

Gemte målgrupper er nyttige, hvis du har dine egne brugerdefinerede publikumsdata (f.eks. tidligere webstedsbesøgende) eller brugere fra tidligere kampagner, der har klaret sig godt. Hvis ikke kan du oprette en ny målgruppe baseret på demografi, interesser og adfærdsmålretning.

Hvis du vælger at oprette en ny målgruppe, så får du muligheden for at målrette efter placering, aldersgruppe, køn, demografi, interesser, adfærd og sprog.

Trin 6. Vælg dine placeringer på Instagram

I afsnittet Placeringer kan du beslutte, hvor dine annoncer skal vises.

Advantage+ eller Manuelle placeringer i Meta annoncekonto

Der er to muligheder:

 • Advantage+ placeringer: Annoncer vil blive vist til dit publikum, hvor de er mest tilbøjelige til at klare sig bedst.
 • Manuelle placeringer: Du kan vælge præcis, hvor din annonce vil vises (og ikke vises). Hvis du kun vil begrænse dine annoncer til kun at blive vist på Instagram (ikke Facebook), kan du vælge disse ved hjælp af Manuelle placeringer.

Hvis du er ny til Instagram annoncering, anbefaler vi, at du vælger Advantage+ placeringer. Hvis du vælger manuelle placeringer, vil Ads Manager vise de tekniske krav for hver placering.

Placeringer i Meta annoncekonto

Trin 7. Opret din Instagram annonce

Endelig er det tid til at oprette din nye Instagram-annonce. Vælg hvilket format du ønsker at benytte og påbegynd din annonceopsætning.

Opret annonce i Meta annoncekonto

Her kan du navngive din annonce, vælge et af flere annonceformater, tilføje kreative elementer så som billeder, videoer, overskrifter og en call-to-action-knap.

Du kan også tilføje links til dit website og sporingsparametre i dette skærmbillede, afhængig af dine mål. Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du får opsat din Meta-Pixel for at få mere indsigt i din annonces effektivitet.

Trin 8. Offentliggør din Instagram kampagne

Når du har udfyldt alle de nødvendige felter, skal du klikke på Udgiv i nederste højre hjørne af skærmen.

Din Instagram-annonce vil nu køre på det valgte budget og tidsplan. Sørg for at tjekke dine Instagram Analytics regelmæssigt for at se, hvordan dine annoncer klarer sig over tid.

For at publicere din Instagram-kampagne klikker du på knappen Offentliggør.

Herefter vil Meta gennemse din annonce før den bliver godkendt til at køre på Instagram.

Bonus: 6 tips til at få succes med Instagram Ads

Nu hvor du har lært at opsætte og publicere en Instagram-kampagne, så kan du passende også få nogle tips til, hvordan du forbedrer kvaliteten af dine annoncer for bedre effektivitet.

Her er nogle hurtige tips til at forbedre dine annoncer på Instagram.

1. Design til mobil

Mere end 4 milliarder brugere tilgår sociale medier via en mobil enhed, så det er afgørende at designe dit kreative indhold til mobilvisning og ikke desktop.

Her er et par tips til at designe mobil-første annoncer:

 • Når du optager videomateriale, så sørg for at filme i vertikal (9×16), da det er nemmere at beskære til 4×5 end hvis det er filmet i landskabstilstand.

 • Minimer mængden af tekst i dine annoncer.

 • Hvis du tilføjer tekst, så vælg store skriftstørrelser, der er nemme at læse på mobilskærme.

 • Tilføj animationer og bevægelige grafikker til videoer for hurtigt at engagere seerne.

 • Hold videoer korte (15 sekunder eller mindre).

Disse tips kan hjælpe med at optimere dit indhold til mobilbrugere og forbedre din markedsføring på sociale medier.

2. Bevar din branding og hold budskabet

De første få sekunder af din annonce vil afgøre, om en seer vil stoppe med at scrolle og se hele videoen. Derfor er det vigtigt at starte din annonce med det vigtigste budskab og fremhæve dit branding inden for de første 3 sekunder. Ved at have branding og budskab i front og centrum, kan du hjælpe med at skabe genkendelse og tiltrække din målgruppes opmærksomhed, hvilket kan føre til en højere konverteringsrate.

Det er også vigtigt at huske, at du skal designe dine annoncer med mobil i tankerne. Da de fleste brugere ser Instagram på deres mobiltelefon, skal dine annoncer være optimeret til små skærme og hurtig indlæsningstid. Prøv at bruge store skrifttyper, tydelige billeder og kontrastfarver for at sikre, at dit budskab er nemt at læse og forstå på en lille skærm.

3. Brug lyd til at fange opmærksomhed

Data viser, at 69% af brugerne på sociale medier ser indhold uden lyd. Derfor er det vigtigt at designe dine annoncer, så de er forståelige uden lyd og at bruge lyd til at forbløffe brugerne, der har slået lyd til. Her er hvordan:

 • Brug visuelle elementer til at fortælle din historie og levere dit vigtigste budskab uden lyd.

 • Tilføj undertekster til enhver voiceover eller scriptet lyd.

 • Brug tekstoverlay til at levere dit vigtigste budskab uden lyd.

Ved at bruge lyd til at forbløffe brugere, der har lyd slået til, kan du skabe en mere engagerende og mindeværdig brugeroplevelse. Samtidig kan du stadig nå ud til de brugere, der ser din annonce uden lyd.

4. Brug de 3 P’er

Facebook anbefaler at designe en kombination af kreativt indhold, der fungerer sammen for at tiltrække opmærksomhed og belønne interesse:

 • Pitch: Korte elementer, der formidler kampagneidéen øjeblikkeligt og tiltrækker opmærksomhed.

 • Play: Elementer, der giver let udforskning og interaktivitet for interesserede målgrupper.

 • Plunge: Dybdegående elementer, der tillader folk at undersøge kampagneidéen mere detaljeret.

Disse tre typer kreativt indhold kan hjælpe med at skabe en mere engagerende og tilpasset oplevelse for dine seere. Ved at have en kombination af kortfattet indhold, interaktive elementer og dybdegående indhold, kan du appellere til forskellige typer af seere og hjælpe med at maksimere effekten af din annoncekampagne.

5. Test forskellige annoncetyper

Der er et væld af forskellige annonceformater på Instagram, som du kan eksperimentere med for at finde den perfekte kombination af visuelt indhold og budskab, der vil resonere bedst med din målgruppe. Det kan inkludere alt fra videoannoncer, Story-annoncer, karuselindlæg, samlinger, indkøbsindlæg og meget mere i din annonceringsstrategi.

Derudover kan du også udfordre dit kreative indhold. Hvorfor ikke teste nogle meme-annoncer, eller oprette brugerdefinerede illustrationer og GIF’er for at få dit budskab ud? Husk, at Instagram-annoncer skal afspejle din brands samlede æstetik og stil. Men det betyder ikke, at du ikke kan pifte tingene op for at holde din målgruppe engageret.

6. Analyser effektiviteten

For at vide om dine Instagram-annoncer yder godt, er det bedste at måle deres effektivitet med analyser. Instagrams indbyggede rapporteringsværktøj tilbyder indsigt i nøglemetrikker såsom antal visninger, klik, engagement og ROI.

Du kan også bruge tredjeparts værktøjer til at spore dine kampagner mere detaljeret og træffe datadrevne beslutninger om at forbedre dine fremtidige annoncekampagner.

Afsluttende bemærkninger

Du har i denne guide lært hvad Instagram er for en størrelse, hvordan du kan bruge Instagram annoncering til at fremme din virksomhed og hvordan du hurtigt og nemt kan komme igang.

Det er ofte ikke svært at komme igang med annoncer på Instagram. Udfordringerne ligger ofte i den efterfølgende håndtering og med så mange annoncer, der konkurrerer om brugernes opmærksomhed, kan det være svært at skille sig ud og fange din målgruppes opmærksomhed.

En anden udfordring er at finde den rigtige kombination af kreativt indhold og budskab. Det kan tage tid og eksperimentering at finde ud af, hvad der fungerer bedst for din målgruppe og kampagneformål.

Endelig kan budgettering og ROI også være udfordrende aspekter af Instagram-annoncering. Det er vigtigt at være realistisk om dine forventninger og sørge for at bruge dine midler effektivt for at opnå de ønskede resultater.

Selvom der er nogle udfordringer, der følger med at køre Instagram-annoncer, er det stadig en værdifuld måde at nå ud til din målgruppe og øge din online tilstedeværelse. Ved at forstå disse udfordringer og træffe datadrevne beslutninger, kan du oprette vellykkede annoncer, der fører til højere engagement og konverteringer. Så vær tålmodig og fortsæt med at eksperimentere, og du vil opdage den bedste måde at bruge Instagram-annoncering til at opfylde dine mål og formål.

Hvis ikke du ønsker at stå med hele ansvaret for din annoncering, så er du også velkommen til at tage kontakt til vores specialister, der kan hjælpe dig med alt fra opsætning til den løbende håndtering. Ring til os på tlf. 2785 0203 og få en uforpligtende dialog om hvad vi kan tilbyde dig, og start din rejse mod bedre resultater med Instagram annoncering i dag.

Flere emner

Kommer snart

Kommer snart

Kommer snart