7 tips til at optimere din sides hastighed i 2024

Det er ikke nogen hemmelighed, at en hurtigere side hurtigere kan føre til en bedre brugeroplevelse og en højere rang i søgemaskinerne. I denne guide får du 7 hurtige og effektive tips til at sætte fart på dine sider.

7 tips til at optimere din sides hastighed i 2023

I dagens digitale verden er en hurtig og responsiv hjemmeside afgørende for at opnå succes online. En langsom side kan ikke bare føre til tab af besøgende og potentielle kunder, det påvirker også hele brugeroplevelsen på din hjemmeside.

Derudover kan en langsom side påvirke din søgemaskineoptimering negativt, da Google også tager hastigheden i betragtning, når de ranglister sider i søgeresultaterne. Det er med andre ord afgørende for din online tilstedeværelse, at du tager dig tid til at optimere dine siders hastighed.

Her er 7 hurtige og effektive tips og metoder til at optimere din hjemmesides hastighed i 2024:

Komprimer dine billeder

Billeder er ofte den største faktor, når det kommer til langsom sidehastighed. Derfor er det vigtigt at optimere billederne på din side ved at komprimere dem, så størrelsen på dem reduceres. Her kan du blandt andet bruge et værktøj så som TinyPNG eller Compressor.io til at komprimere dine billeder automatisk.

Komprimering af billeder

Med de rette værktøjer kan du komprimere dine billeder, uden at det går ud over billedkvaliteten. Dette kan spare tid og reducere belastningen på din server, når billederne indlæses. Undersøgelser viser desuden, at komprimerede billeder kan føre til en hastighedsforbedring på op til 70%.

Brug et Content Delivery Network (CDN)

Et CDN (Content Delivery Network) giver dig mulighed for at distribuere indholdet på din side på tværs af flere servere i forskellige geografiske områder. Dette gør det muligt for besøgende at få adgang til dit indhold hurtigere, da de får det fra den nærmeste server.

Du kan vælge imellem flere CDN-udbydere så som Cloudflare eller StackPath.

CDN - Content Delivery Network

Brug af en CDN kan føre til en hastighedsforbedring på op til 60%, da det minimerer belastningen på din primære server og giver besøgende hurtigere adgang til dit indhold. Desuden kan det også forbedre sikkerheden på din side ved at beskytte mod DDoS-angreb og hackere.

Minimer brugen af plugins

Plugins er et stort plus for WordPress-brugere, da de giver en masse ekstra funktionalitet til din side. Men, det er også vigtigt at bemærke, at hver plugin kan have en negativ indvirkning på din sides hastighed. Derfor bør du minimere brugen af plugins til de absolut nødvendige.

Plugins

For mange plugins kan føre til konflikter og unødige funktioner, der trækker ned på hastigheden. Derfor bør du kun bruge de plugins, der er nødvendige for din side og at du regelmæssigt tjekker deres ydeevne. Du kan også overveje at bruge plugins, der er specielt udviklet til at optimere hastigheden, som WP Rocket eller WP Fastest Cache.

Aktiver browsercaching

Browsercaching gemmer en kopi af din side i browsers cache, så den kan indlæses hurtigere, når en besøgende går tilbage til siden. Der er mange cache plugins tilgængelige for WordPress-brugere, som WP Super Cache eller W3 Total Cache.

Browser caching

Brug af en cache plugin kan føre til en hastighedsforbedring på op til 50%, da det giver besøgende adgang til en gemt kopi af siden, i stedet for at skulle genindlæse den hver gang de besøger siden. Dette kan spare tid og reducere belastningen på din server.

Begræns brugen af skrifttyper

For mange skrifttyper og unødvendige skrifttyper kan føre til langsommere indlæsningstider. Derfor bør du minimere brugen af skrifttyper og kun bruge de skrifttyper, der er absolut nødvendige for din side.

Du bør også overveje at hoste skrifttyperne på din egen server i stedet for at linke til dem fra en ekstern kilde.

Mange skrifttyper kan forværre dine siders hastighed

Brug af for få og optimalt valgte skrifttyper kan føre til en hastighedsforbedring på op til 20%, da det reducerer den tid det tager for browseren at indlæse skrifttyperne.

Vælg den rigtige hosting løsning

Din hosting løsning kan have en stor indvirkning på din sides hastighed. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige hosting løsning for dit website. Overvej at vælge en løsning, der specialiserer sig i hurtig hastighed og god ydeevne, som Kinsta eller WP Engine.

Opgrader hosting

Ved at vælge den rigtige hosting løsning kan du få en hastighedsforbedring på op til 50%. Desuden vil det også give dig bedre sikkerhed og større stabilitet for din side.

Tag pulsen på din hjemmeside med en hastighedstest

Det er vigtigt at måle din sides pagespeed regelmæssigt for at sikre, at den fortsat fungerer optimalt. Du kan bruge et værktøj som GTmetrix eller Pingdom for at teste hastigheden på din side og få forslag til yderligere optimering.

Indlæsningstid - Pagespeed

Ved at teste din sides hastighed regelmæssigt, kan du holde styr på ydeevnen og sikre at den forbliver hurtig og responsiv. Du vil også være i stand til at identificere eventuelle problemområder, der kan føre til en nedsat hastighed, og tackle dem hurtigt.

At optimere din sides hastighed er en kontinuerlig proces, og det er vigtigt at holde sig opdateret med de nyeste teknologier og metoder til hastighedsoptimering. Med de 7 tips, vi har beskrevet i denne guide, har du et solidt udgangspunkt for at optimere hastigheden på din side i 2024.

I sidste ende vil en hurtig side give en bedre brugeroplevelse til dine besøgende, samt øge chancerne for, at de bliver på siden længere og potentielt konverterer til kunder. Så hvad venter du på? Begynd at optimere din sides hastighed i dag!

Hvis du har brug for hjælp til at øge hastigheden på din hjemmeside eller SEO i sin helhed, så tøv ikke med at kontakte vores erfarne SEO-specialister. Ring på tlf. 2785 0203 eller udfyld vores kontaktformular.

Flere emner

Kommer snart

Kommer snart

Kommer snart