XML Sitemap

Hvad er et XML Sitemap

Sitemaps er en måde at fortælle søgemaskinerne om siderne på din hjemmeside. Dette kan hjælpe søgemaskinerne til at finde dem i situationer hvor de ellers ville have svært ved selv at opdage dem. Et XML Sitemap er en liste med alle sider på din hjemmeside som du ønsker indekseret.

Derudover er der mulighed for at give søgemaskinerne metadata om noget specifikt indhold på din hjemmeside, herunder video, billeder, mobil og nyheder. F.eks. kan du i et video-sitemap specificere videoens længde, kategori, familie-venlig status, type og licens. Du kan også bruge et Sitemap til at angive yderligere informationer så som datoen hvor indholdet sidst blev opdateret, hvor ofte du forventer det bliver opdateret og hvilken prioritet det har for dig.

Det anbefales at bruge et seperat sitemap pr. indholdstype f.eks. ét til video og ét til nyheder og så benytte en såkaldt Sitemap index fil til at linke videre til de forskellige sitemaps-type-filer fra.

Eksempel på et XML Sitemap


https://www.citona.dk
2013-03-17
weekly
0.6https://www.citona.dk/ordliste/
2013-03-17
weekly
0.6
Når dit sitemap er klar kan du uploade det til Google Webmaster Tools. Det anbefales også at linke til sitemappet i din robots.txt fil så det er let tilgængeligt for alle søgemaskiner. Husk at tilrette linket i nedenstående eksempel.

Sådan linker du til sitemappet fra robots.txt

Sitemap: https://www.citona.dk/sitemap.xml

Relateret links

Lad os ringe dig op

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi vil meget gerne ringe dig op til en uforpligtende dialog.

2785 0203 / man-fre, 9-17