Linkbuilding

Hvad er linkbuilding

Linkbuilding kan være både forvirrende, tidskrævende og frustrerende men det er en nødvendig indsats for alle sider der ønsker at konkurrere i søgeresultaterne. Begrebet linkbuilding er dog begyndt at blive en smule støvet, da en solid og langsigtet linkbuilding-strategi idag ligeså meget handler om at tiltrække links igennem godt og spændende indhold på din hjemmesiden.

Derfor er du også nød til at finde ud af hvorfor andre skulle linke til netop dit indhold. Er dit indhold en link-magnet eller kan du igennem din kreativitet gøre det interessant at linke til? Når du ved det kan du udvikle din indholds markedsføringsstrategi (Content Marketing Strategy) da du nu ved hvad der skal til for at tiltrække disse link. En god link-strategi inkluderer bl.a. opbygning af relationer, at skrive fængende indhold, få flere referencer og maksimere dit brands synlighed med linkbuilding fra relevante sider der bidrager til øget placeringer i søgeresultaterne.

Hvordan virker linkbuilding?

Når er bruger indtaster en søgestreng i søgemaskinerne, er det søgemaskinernes opgave at returnere de bedste resultater. Her vil søgemaskinerne først og fremmest udtrække de sider som relaterer sig bedst til brugerens søgning. Derudover evalueres hver sides link-profil med henblik på at positionere dem i søgeresultaterne. En god og naturlig link-profil opbygges igennem en gennemtænkt linkbuilding-strategi.

Relevante links er vigtige

Et eksternt link der peger på din side svarer til en anbefaling men samtidig er der stor forskel på vægtningen af hvert link. For bedre at kunne forstå denne værdi er du derfor også nød til at forstå forholdet imellem 3 centrale begreber som søgemaskinerne arbejder med i deres linkanalyser.

Relevans

Kommer linket fra en tematisk relateret side, så er linket også mere værd end et link fra en side udenfor det relevante tema. En side om vaskemaskiner bør derfor få links fra andre sider om vaskemaskiner, hårde hvidevarer eller andre lignende sider der lugter lidt af vaskemaskiner.

Autoritet

De mest autoritære sider på nettet er ikke altid de mest brugbare, men igennem deres autoritet, kan de influere flere mennesker og tiltrække mere opmærksomhed. I hver branche er der sider som søgemaskinerne klassificerer som autoriteter. Eller sagt på en anden måde, enhver søgning i søgemaskinerne har sine egne autoriteter. Autoriteterne udgør dem som reelt modtager flest links fra relevante sider specifikt til det emne. En side om vaskemaskiner bør derfor arbejde hårdt på at få links fra de sider som søgemaskinerne betragter som autoriteter i branchen da disse links vil have meget høj værdi. Desværre er det ikke så nemt bare at slå autoriteterne op i en bog, hvilket gør arbejdet med at finde dem mere vanskeligt.

Troværdighed

Søgemaskinerne forsøger at måle på hvor meget de kan stole på en side. Jo højere troværdighed et link har, des mere værdi vil det have. Troværdigheden måles på basis af sidens linkprofil og her kigger søgemaskinerne specifikt på hvor mange kliks væk siden er fra en autoritet på det pågældende emne. En side om vaskemaskiner der kun er ét klik (ét link) fra en autoritet, vil derfor have det mest troværdige og værdifulde link fra den pågældende autoritet på det pågældende emne. I takt med link-afstanden til autoriteterne øges, falder troværdigheden altså også. Søgemaskinernes syn på dette er at jo længere væk linket er fra en autoritet, jo større sandsynlighed er der for at linket opstod igennem en link-spam aktivitet.

Indhent tilbud på linkbuilding

Hvis du søger priser og et tilbud på linkbuilding, så kan vi hos Citona, hjælpe dig med at bygge og tiltrække relevante links til dine sider. Vi har arbejdet med søgemaskiner, linkbuilding og links i mere end 10 år og vi ved, hvad der skal til, for at få dit til tops i din branche. Vores linkbuilding har ikke fokus på kvantitet men derimod kvalitet. Det sikrer dig, at de indgående links både er relevante og har en længere livstid hvilket gør, at du både får trafik og bedre placeringer i søgeresultaterne. Læs mere via linket ovenfor eller kontakt os direkte på 2785 0203, og hør hvordan, vi kan hjælpe med med SEO.

Lad os ringe dig op

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi vil meget gerne ringe dig op til en uforpligtende dialog.

2785 0203 / man-fre, 9-17