SEO tekster til brugere og søgemaskine

Har du læst eller arbejdet med SEO før, så har du helt sikkert også, stødt på begrebet SEO tekster før eller siden. Når søgemaskinerne kommer forbi din hjemmeside eller webshop, så er det teksterne på dine sider, der sender et klart signal til søgemaskinerne om hvad temaet er. Derfor er det vigtigt, at du som det allerførste, sætter dig godt og grundigt ind i din målgruppe, og finder ud af, hvilke temaer der har din målgruppes interesse, før du begynder at udarbejde dine tekster.

Når vi snakker SEO tekster, så er det vigtigt, at du tænker i temaer fremfor søgeord. Begrebet SEO tekster er desværre et ret støvet begreb der lynhurtigt kan komme til at handle om et snæversynet fokus på søgeord og unaturlige gentagelser. Det hverken gavner dine placeringer eller formålet om, at komme i kontakt med flere potentielle kunder! Søgemaskiner som Google har udviklet sig utrolig meget henover årene og er blevet umådelig god til at gennemskue denne form for manipulation med tekster og søgeord. Desuden ender et alt for stort fokus på søgemaskinerne kun i, at dine teksterne mister deres sjæl og værdi for læseren, hvilket sætter dit brand i dårligt lys, og chancen for kundeemner reduceres derved markant.

Skriv SEO tekster til brugere

Skriv istedet dine tekster til brugeren, med det formål at inspirere, underholde eller lære dem om temaer, som de finder interessant og værdifuldt. Det er ikke altid nemt men lykkedes det, er dine brugere også langt mere tilbøjelig til, at dele indholdet med venner og andre interessenter, hvilket både skaber trafik, links og sociale mentions, der altsammen bidrager til bedre placeringer i søgemaskinerne. Med bedre placering, referencer og positiv omtale, er dine chancer for at komme i kontakt med flere potentielle kunder, med garanti også langt større. Denne process kaldes også for Content Marketing, der er en særdeles effektiv metode til, at komme i dialog med potentielle kunder igennem værdiskabende indhold.

Optimering af SEO tekster til søgemaskiner

Når du skriver teksten til brugerne, er der dog nogle ting, som du kan have i mente, for at gøre din SEO tekst ekstra relevant i forhold til en søgning. Søgemaskinerne er som sagt blevet rigtig gode til at afkode temaet i artikler og sammenkæde informationer med forfattere (læs: Authorrank og AuthorShip) og informationer, men du kan give en hånd med ved, at gøre brug af bl.a. synonymer, semantisk relateret søgeord og microdata markup. Derudover skal du huske, at optimere teksten i forhold til grundlæggende SEO så som at bruge ALT-tekster på billeder, optimere overskrifter, formatteringer, optimering af din interne linkstruktur m.v. Der er mange knapper her, som du kan “skrue på”, for at øge relevansen, hvilket altsammen er med til at forbedre din synlighed i forhold til en given søgning.

Endvidere er det altid en god idé at linke ud til andre relateret og gerne autoritære kilder. På den måde giver du ikke kun brugeren mulighed for at læse mere om emnet, du skaber også relationer og forbindelser udadtil, hvilket er et positivt signal til søgemaskinerne.

Priser på SEO artikler

Priser på SEO artikler eller tekster varierer ligeså meget som kvaliteten. Det er klart at gode tekster tager længere tid at producere, og kræver mere viden på området. Når du skriver tekster til din hjemmeside eller webshop, er det vigtigt at du har fokus på høj kvalitet, hele vejen, da teksterne afspejler sig direkte i dit brand. Teksterne skal repræsentere dig på bedste vis, inspirere din målgruppe og sælge dine produkter eller ydelser. Prisen bør derfor ikke være den primære faktor her. Husk også at gode og tilrettelagte tekster sælger, og det er vel dit primære formål?

Få hjælp til at skrive teksten / artiklen

Har du behov for, at få skrevet SEO tekster der rammer plet hos din målgruppe og samtidig fremmer din synlighed i søgemaskinerne, så kontakt os og få et tilbud på SEO tekster fra en dygtig tekstforfatter med forstand på SEO. Vi har stor fokus på at vise dit brand fra den bedste side, øge din kundetilfredshed og synlighed, der hvor dine potentielle kunder er.

Af Jesper Damtoft

Mit navn er Jesper og jeg er Adwords og SEO ekspert hos Citona. Jeg blogger flittigt omkring emner der omhandler søgemaskiner, annoncering og...
Se alle artikler af Jesper Damtoft

1 kommentar til "SEO tekster til brugere og søgemaskine"

  1. Troels den 5. februar, 2015 kl. 22:02

    Kan ikke være mere enig i din betragtning. Begrebet SEO-tekster er blevet en lidt misforstået størrelse, som nogle tror er den direkte vej til bedre placeringer i søgemaskinerne – primært Google.

    Gode tekster er naturligvis et vigtigt element i forhold til SEO, men med navnet “SEO-tekster” kan man komme til at tillægge teksterne en forkert egenskab. Teksterne skal først og fremmest skabe værdi for forlæseren, så jo bedre og mere indholdsrige tekster, jo bedre. Har man gode og relevante tekster bliver Google glad og tilfreds, fordi det medfører godt indhold til Googles bruger, og dermed et endnu større incitament at have Google som primær søgemaskine.

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi vil meget gerne ringe dig op til en uforpligtende dialog.

2785 0203 / man-fre, 9-17

Share This

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du modtage gode tilbud, tips og nyheder om SEO og online markedsføring via e-mail fra Citona?

Samtykket kan til enhver tid kaldes tilbage. Vi behandler ovennævnte personoplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Læs mere i vores persondatapolitik.